Wanneer
17.12.2022, 18:00 tot 23:59
Locatie
Poperinge, OC DE CROONE Pro
Organisatie
K.H. De Volksvreugd Proven
Soort activiteit
Evenement
De Volksvreugd Proven kan niet langer wachten om Kerst te vieren. Acht dagen vóór het echte Kerstfeest nodigen alle muzikanten van jong tot minder jong je uit om te komen genieten in en om OC De Croone te Proven. Meer dan ooit heeft iedereen nood aan sfeer en gezelligheid. De mix van ontspannende muziek en allerlei lekkere hapjes en drankjes is precies wat De Volksvreugd aanbiedt.
Het Provens Jeugdorkest ontvangt om de haverklap nieuwe jonge muzikantjes die er hun eerste samenspel uitvoeren. Met het nodige engelengeduld en een portie bruisend enthousiasme worden ze begeleid bij deze eerste stappen. Hun optreden bestaat uit herkenbare en vrolijke muziek. Ze worden geruggensteund door de jongeren die al wat meer ervaring hebben om zo tot een verzorgde prestatie te komen.
Het trommelkorps bundelt alle ritmische krachten van De Volksvreugd. Hun inbreng in het concert bestaat uit strakke ritmes enerzijds, maar ook verrassende figuren die het niveau van onze slagwerkers aantonen. De wekelijkse repetities o.l.v. Matthias Peperstraete maken deze groep tot de metronoom van de harmonie!
De harmonie neemt je mee op een muzikale trip die naast een aantal kerstpareltjes je ook laat dromen van onvergetelijke filmfragmenten, adembenemende dansmoves en historische gebeurtenissen. Dirigent Lorenzo Tuytens slaagt er telkens opnieuw in om z’n muzikanten uit te dagen en het publiek met volle teugen te laten genieten.
Naast dit muzikaal aanbod wacht nog een gezellige kerstmarkt met eet- en drankstandjes in de buitenlucht op je. Enkele voorproevertjes: warme wafels, La Chouffe, warme chocomelk, jenever, hot-dogs, Hasseltse koffie, croque monsieurs,… Komt het water je al niet in de mond? De concertwerkgroep zorgt voor een sfeervolle aankleding van de zaal en de kerstmarkt: het wordt een hartverwarmende avond! Ideaal om met familie en vrienden in een ongedwongen sfeer het jaareinde in te zetten.