Over de film

In deze muzikale film krijgen we een unieke en intieme inkijk in het wereldvermaarde koperensemble Belgian Brass, dat zich tijdens de coronalockdowns en het bijhorende verbod op concerten toelegt op livestreams. Maar door deze optredens zonder toeschouwers wordt duidelijk hoe deze muzikanten de connectie met het publiek missen. 

In de film zien we ook hoe het gezelschap de 89-jarige François Glorieux eert met een tribute-avond die de muziek van deze uitzonderlijke pianist en componist weer onder de aandacht brengt.

En we ontdekken hoe belangrijk de controle van de ademhaling is bij het bespelen van een koperinstrument. De titel ‘On Air’ heeft zo een dubbele betekenis: enerzijds zijn er de live streams, anderzijds is er het aspect ‘lucht’.

Een documentaire van Guy Fellemans (Chez Guy) i.s.m. SOS Recording en Belgian Brass.

Avant-première

De avant-première van Belgian Brass: On Air vindt plaats op dinsdag 25 april om 20.30 uur in CC Het Spoor (Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke).

De wedstrijd voor het duoticket werd afgesloten. Proficiat, Linde!

Andere speeldata

Een voorlopig overzicht van de andere voorstellingen:

Trailer

Video

Zelf een projectie organiseren?

Interesse om met jouw muziekvereniging een projectie te organiseren van Belgian Brass: On Air? Contacteer Guy Fellemans, fellemans.guy@telenet.be