Wanneer
23.10.2022
Locatie
Hechtel-Eksel, Ontmoetingscentrum ‘De Schans’
Contact
limburg@vlamo.be
Soort activiteit
Jeugdorkestenfestival

Op zondag 23 oktober 2022 organiseert VLAMO Limburg haar eerste Dag van de Jeugdorkesten, en dit in samenwerking met KF Eendracht Eksel! Na een lange periode van gedwongen stilte willen we op deze dag alle jeugdige muzikanten de kans geven om:

  • met hun orkest een optreden te verzorgen met een eigen programma
  • per instrument te werken met ervaren coaches
  • samen op te treden met Jelle Cleymans (!)
  • te werken met en te luisteren naar de topmusici van Belgian Brass

Maar vooral om elkaar weer te ontmoeten en muziek te maken in een ongedwongen, leerrijke en aangename sfeer!

Muzikale workshops

Naast de optredens van de orkesten staan er per instrument ervaren coaches klaar om onze jeugd te begeleiden om nog beter muziek te spelen op hun eigen instrument. Deze workshops duren ongeveer 1 uur en worden meerdere malen per dag gegeven.

Special guest!

Als ‘special guest’ zal Jelle Cleymans, zelf klarinettist, met hen samenwerken en een optreden met het gezamenlijk jeugdorkest (de ‘massed band’) verzorgen.

Belgian Brass

Daarnaast zullen de topmusici van Belgian Brass de jeugdige muzikanten coachen en de dag afsluiten met een concert op topniveau.

Ook voor bestuurders!

Ook de besturen van de jeugdorkesten worden niet vergeten. Voor hen organiseren we een workshop waar er dieper ingegaan wordt op de werking, rekrutering en contacten van (jeugd)orkesten en welke mogelijkheden VLAMO kan aanbieden om die werking te ondersteunen en te stimuleren. Ook onderlinge communicatie tussen de besturen van de jeugdorkesten behoort tot de mogelijkheden.

We hopen dan ook jullie jeugdorkest op deze activiteit te mogen verwelkomen!

Datum en locatie

We verwachten alle deelnemers op zondag 23 oktober 2022 vanaf 9 uur in Ontmoetingscentrum ‘De Schans’, Rode Kruisplein 10, 3940 Hechtel-Eksel. Dit is een centrale locatie met veel mogelijkheden.

Het is vanzelfsprekend dat het aantal inschrijvingen gelinkt is aan de maximale capaciteit van het complex. Een tijdige inschrijving is dan ook een must!

Kostprijs en inschrijven

De kostprijs voor deze hele dag bedraagt 10 euro per muzikant. Naast optredens en workshops is ook het middagmaal, voorzien door een snackwagen, in deze prijs begrepen.

De inschrijvingen werden afgesloten op 1 juni 2022.

Vergoeding

De deelnemende jeugdorkesten ontvangen een vergoeding van 600 euro voor hun deelname aan een VLAMO-jeugdorkestenfestival.