Wanneer
29.05.2022
Locatie
Olen, Ontmoetingscentrum De Vrede
Contact
antwerpen@vlamo.be
Soort activiteit
Vorming

Jazz en lichte muziek wekken bij dirigenten van blaasorkesten vaak gemengde gevoelens op. Muzikanten willen het graag spelen, het publiek hoort het graag, maar de uitvoering in goede banen leiden is makkelijker gezegd dan gedaan. De notatie, de speelwijze, de sound, het ritme … verschilt immers grondig van klassieke werken. 

VLAMO organiseert daarom een dirigentenworkshop over het gebruik en de uitvoering van jazz en lichte muziek in hafabra. Specialist ter zake Herman Vanspauwen neemt de deelnemers mee doorheen de theorie én praktijk van deze stijlen. Hij is klarinettist en afgestudeerd als “docerend musicus lichte muziek” aan het Conservatorium van Maastricht.

Tijdens de studiedag komen zowel theorie als praktijk aan bod. Aan de hand van een presentatie zal Herman Vanspauwen uitleggen hoe je partituren van lichte muziek en jazz kan interpreteren voor hafabra-orkesten. In het tweede deel van de studiedag zal hij met een orkest repeteren en op die manier de theorie omzetten in de praktijk.

Je krijgt er de nodige tips en tricks om de specifieke stijlelementen over te brengen aan de muzikanten en op de juiste manier te doen klinken in het orkest. Een aanrader!

Praktisch:

Deze studiedag is een organisatie van VLAMO Antwerpen in samenwerking met de centrale VLAMO-stuurgroep HaFa.

  • Wanneer? Zondag 29 mei 2022, van 09u30 tot 17u00
  • Waar? Ontmoetingscentrum De Vrede, Lichtaartseweg 131, 2250 Olen
  • Doelgroep: dirigenten en assistent-dirigenten, zowel professioneel als amateur
  • Breng je eigen instrument mee voor het praktijkgedeelte in de namiddag.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 15 mei via antwerpen@vlamo.be met vermelding van voornaam, naam, gsm-nummer, dirigent van (naam). De prijs voor deelname bedraagt 20 euro (inclusief syllabus, koffie en broodjeslunch). De deelname is pas bevestigd na ontvangst van dit bedrag op de rekening van VLAMO Antwerpen BE48 7330 0930 2027.