Wanneer
2.10.2022
Locatie
Waregem, Locatie te bepalen
Contact
Bjorn Bouvry
west-vlaanderen@vlamo.be
056 32 49 92
Soort activiteit
Vorming

Jazz en lichte muziek wekken bij dirigenten van blaasorkesten vaak gemengde gevoelens op. Muzikanten willen het graag spelen, het publiek hoort het graag, maar de uitvoering in goede banen leiden is makkelijker gezegd dan gedaan. De notatie, de speelwijze, de sound, het ritme … verschilt immers grondig van klassieke werken. 

Na een geslaagde editie in Antwerpen organiseert VLAMO ook in West-Vlaanderen een dirigentenworkshop over het gebruik en de uitvoering van jazz en lichte muziek in hafabra. Specialist ter zake Herman Vanspauwen neemt de deelnemers mee doorheen de theorie én praktijk van deze stijlen. Hij is klarinettist en afgestudeerd als “docerend musicus lichte muziek” aan het Conservatorium van Maastricht.

Tijdens de studiedag komen zowel theorie als praktijk aan bod. Aan de hand van een presentatie zal Herman Vanspauwen uitleggen hoe je partituren van lichte muziek en jazz kan interpreteren voor hafabra-orkesten. In het tweede deel van de studiedag zal hij met een orkest repeteren en op die manier de theorie omzetten in de praktijk.

Je krijgt er de nodige tips en tricks om de specifieke stijlelementen over te brengen aan de muzikanten en op de juiste manier te doen klinken in het orkest. Een aanrader!

Praktisch

Deze studiedag is een organisatie van VLAMO West-Vlaanderen in samenwerking met de centrale VLAMO-stuurgroep HaFa.

  • Wanneer? Zondag 2 oktober 2022, van 09u30 tot 17u00
  • Waar? Waregem (exacte locatie wordt later meegedeeld)
  • Doelgroep: dirigenten en assistent-dirigenten, zowel professioneel als amateur
  • Breng je eigen instrument mee voor het praktijkgedeelte in de namiddag.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 15 september 2022 via west-vlaanderen@vlamo.be met vermelding van voornaam + naam, gsm-nummer, dirigent van (naam vereniging). De prijs voor deelname bedraagt 20 euro (inclusief syllabus, water/koffie en broodjeslunch). De deelname is pas bevestigd na ontvangst van dit bedrag op de rekening van VLAMO West-Vlaanderen: BE62 3800 1583 9161.

.