Wanneer
4.09.2022, 11:00 tot 20:00
Locatie
Hasselt, Centrum Hasselt
Contact
cultuur@hasselt.be
011239528
Soort activiteit
Evenement
De Euregioparade is een evenement dat om de twee jaar georganiseerd wordt door VLAMO (Vlaamse Amateurs Muziekorganisatie) en LBT (Limburgse bond van Tamboerkorpsen), beurtelings in Nederlands- en Belgisch Limburg. Het doel is om in de stad een waar muziekfestijn te houden. Enerzijds is er een parade met een defilé door het centrum en anderzijds zijn er op diverse plaatsen podiumoptredens dor de deelnemende muziekverenigingen, zoals harmonies, fanfares, blaaskappelen, slagwerkensembles, accordeons, majo/twirlgroepen, …
Verenigingen uit Belgische en Nederlands Limburg, de regio Eupen en Luik en de Duitse verenigingen regio Maas-Rijn staan garant voor een echt verbroederingsfeest.
Dit is reeds de achtste editie na Maastricht, Maaseik, Maasbracht, Lommel, Geleen, Peer en Venray. Dus ditmaal weer in Belgisch Limburg.

De Hasseltse harmonies Het Spoor, Demergalm Godsheide, Hasselt, Kuringen en de fanfare van Kermt baten die dag een grote toog uit op het Molenpoortplein. Daarnaast geven zij op verschillende locaties een concert.