Locatie: 
Vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 - 2490 Balen
Contactinformatie: 
Elke Vermeire | elke@vlamo.be | 09 265 80 12
Organisator: 
VLAMO Centraal
Soort activiteit: 
Vorming
Doelgroep: 
Allen
27/04/2019 14:00 tot 21:30

Accordeon Saturday @ Kruierie Balen

Op zaterdag 27 april 2019 organiseren VLAMO en Vrijetijdscentrum De Kruierie een ‘Accordeon Saturday’. 
Op deze dag staat de accordeon centraal. Er kan een masterclass en workshop gevolgd worden en eindigen doen we met een concert. 

We hebben een grote naam kunnen strikken voor de masterclass, namelijk Bram Van Weverberg. Hij geeft in de namiddag masterclasses accordeon voor leerlingen die minimum 5 jaar accordeon spelen. Bram (°1992) studeerde accordeon aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Ludo Mariën. Hij studeerde af met Grote Onderscheiding. Iedereen kan ook passief, als toeschouwer, de masterclasses bijwonen. 

Verder staat de workshop ‘Ontdekking werking en types accordeons’ door Patrick Janssens op het programma. Hij is een gespecialiseerd hersteller en fine tuner van alles wat met accordeon te maken heeft.  

We sluiten de dag af met een gratis concert door de Accordeonklas van het Conservatorium Gent. Vijf studenten Accordeon, opleiding klassieke muziek Conservatorium Gent, brengen een klassiek accordeonconcert als voorbereiding op hun examen Accordeon. Hun docent Philippe Thuriot zal hen hiervoor klaarstomen. Dit concert is voor iedereen toegankelijk. 
 

PROGRAMMA

 • 14u00 - 17u30 (afhankelijk van het aantal inschrijvingen) 
  Masterclass Bram Van Weverberg 
  De masterclass gaat door in groepjes van 2 à 3 personen per uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we om 14u00. 
  Neem je graag actief deel aan de masterclass, stuur dan samen met je inschrijving je muziekwerk (in PDF) op. Selectie voor actieve deelname aan de masterclass gebeurt op basis van gekozen werk, inschrijvingsdatum en betaling. 
   
 • 13u00 – 15u00 en/of 15u30 - 17u30 (afhankelijk van het aantal inschrijvingen)
  Workshop ‘Ontdekking werking en types accordeons’ Patrick Janssens 
  In groepjes van ongeveer 5 personen ontleden en bekijken we de werking van de accordeon. Daarnaast gaan we dieper in op de verschillende systemen. Er worden geen herstellingen gedaan aan je eigen accordeon die dag. 
  We bieden één of twee dezelfde workshops aan afhankelijk van het aantal inschrijvingen. 
   
 • 19u30 tot ongeveer 21u30 (met pauze) 
  Concert door de Accordeonklas van het Conservatorium Gent 
  met Jolien Weckx (Balense), Suzan Peeters, Lowie Vercammen, Louis De Backere en Stijn Lamens. Deze vijf studenten Accordeon, opleiding klassieke muziek Conservatorium Gent, brengen een klassiek accordeonconcert als voorbereiding op hun examen Accordeon. Hun docent Philippe Thuriot zal hen hiervoor klaarstomen.
   

INSCHRIJVEN

 • Masterclass Bram Van Weverberg 
  VLAMO-leden: 20 euro 
  Niet-VLAMO-leden: 25 euro
   
 • Workshop ‘Ontdekking werking en types accordeons’ door Patrick Janssens 
  VLAMO-leden: 10 euro 
  Niet-VLAMO-leden: 15 euro
   
 • Concert door Accordeonklas Conservatorium Gent
  Concerttickets zijn gratis, maar wel op voorhand te reserveren. 

Om in te schrijven vul je het online inschrijvingsformulier in of mail je de gegevens naar elke@vlamo.be en betaal je het inschrijvingsgeld (niet voor concerttickets) op rekeningnummer BE96 0013 6643 9505 van VLAMO vzw, met vermelding ‘Accordeon Saturday + jouw naam’. 

Drankjes kunnen ter plaatse aangekocht worden in de bar van De Kruierie. 

Deadline inschrijvingen: 21 april 2019