25/01/2021 00:00 tot 07/02/2021 23:45

beLOVed

VLAMO zet met beLOVed haar schouders onder de Week van de Belgische muziek. 

 

Van 8 tot en met 14 februari organiseren VRT en VI.BE de Week van de Belgische muziek, als alternatief voor de MIA's. Ook VLAMO zet haar schouders onder dit project met beLOVed, een initiatief voor en door muziekverenigingen. Samen steken we de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem. 

Ons doel is een VLAMO-playlist VOL LOV (lof) en LOVE (liefde) voor muziek van eigen bodem (BE), een ODE gebracht door niemand minder dan onze BELOVED (geliefde) muziekverenigingen zelf.  

Doe mee en wie weet bemachtigt jouw vereniging wel een plaatsje in onze beLOVed-playlist! 

Hoe deelnemen? Dit zijn de voorwaarden: 

  • Elke vereniging aangesloten bij VLAMO kan meedoen. 
  • Het moet gaan om een opname van een Belgisch werk (een muziekstuk van een Belgische componist of een bewerking van een Belgisch nummer), uitgevoerd door de deelnemende vereniging in kwestie.  
  • De nadruk ligt op samenspel: we zijn dus op zoek naar samensolofilmpjes, maar ook archiefopnames zijn welkom. Dit mogen live- en amateuropnames zijn, als de audiokwaliteit toereikend is. (Solo-opnames vallen dus sowieso af. Solisten kunnen zich tot en met 31 januari nog steeds inschrijven voor VIRTUOSO, onze virtuele solistenwedstrijd!) 
  • De opname staat op YouTube. Opgelet: YouTube aanvaardt enkel videobestanden, maar weet dat je met een videobewerkingsprogramma (iMovie op Mac, Video-editor in Windows 10, Windows Movie Maker, ...) een mp3-geluidsbestand als een mp4-videoformaat kan bewaren, bijvoorbeeld door er een of meerdere foto's, tekst of een slideshow aan toe te voegen met foto's van jouw vereniging.
  • Een inzending (link) bestaat uit maximum 1 nummer, dus geen volledig concert. 
  • Maximum 2 inzendingen per vereniging.  
  • Indiendeadline is zondag 7 februari! Deelnemen kan enkel via dit inschrijvingsformulier

De selectie gebeurt op basis van de voorwaarden hierboven. We proberen zoveel mogelijk verenigingen, disciplines en regio’s aan bod te laten komen!  

We maken vervolgens de playlist bekend tijdens de Week van de Belgische muziek.