Deelnameprijs: 
Gratis
Locatie: 
Lokaal De Hagelandse Blaaskapel Oplinter - Neerlintersesteenweg 22 - 3300 Oplinter
Contactinformatie: 
filip@vlamo.be
Organisator: 
VLAMO Centraal
Soort activiteit: 
Evenement
21/11/2021 13:30 tot 18:30

Blaaskapellenfestival met Evaluatie - Oplinter

I.s.m. De Hagelandse Blaaskapel Oplinter.

 

Door blaaskapellen te laten concerteren in een geschikte accommodatie, en door bovendien naar elkaar te luisteren tijdens de uitvoering van de andere deelnemers, wil de stuurgroep Blaaskapellen een aanzet geven voor het creëren van een concertcircuit waarbij men bereid is respect en waardering op te brengen voor elkaars inspanningen. Deze evaluatieconcerten kunnen ook een middel zijn om nieuwe zaken uit te proberen, concerten en wedstrijden voor te bereiden, ... Een gemotiveerd verslag door een deskundig evaluatieteam kan zowel de muzikale als de organisatorische evenementen opwaarderen en verbeteren. VLAMO wil met deze formule aan haar leden nieuwe impulsen geven en hen hierdoor een steuntje in de rug geven. 

 

Inschrijving:

Om te kunnen deelnemen moet de deelnemende groep volledig in orde zijn met het VLAMO-lidmaatschap. 

Om aan iedereen gelijke kansen te geven, kan een vereniging slechts één keer om de twee jaar haar kandidatuur stellen als deelnemer en één keer om de drie jaar als organisator. 

Er worden minimum 3 en maximum 5 kapellen toegelaten.

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier ingevuld te sturen naar filip@vlamo.be. Alle deelnemende verenigingen dienen bij hun inschrijving een waarborg van € 100 te storten. Dit bedrag wordt nadien teruggestort. 

 

Programma:

De deelnemers voeren een vrij gekozen programma uit met een duur van maximum 45 minuten, in overeenstemming met hun mogelijkheden. 

Er dient niet geselecteerd te worden uit een verplicht repertorium. De tijdsruimte voor het programma van te evalueren werken mag - passend in het tijdsschema - opgevuld worden met werken naar eigen keuze die niet geëvalueerd zullen worden. 

De deelnemers die van enkele specifieke werken een gefundeerd evaluatieverslag wensen, zijn eraan gehouden om vooraf 2 directiepartituren van elk te evalueren werk, ten behoeve van het evaluatieteam te bezorgen. Deze partituren worden na afloop terugbezorgd, samen met het evaluatieverslag. Er worden maximaal 4 werken per deelnemende vereniging geëvalueerd. 

 

Vergoeding:

De deelnemende blaaskapellen ontvangen een onkostenvergoeding voor hun optreden. Deze vergoeding werd voor 2021 vastgelegd op € 600. 

 

Reglement:

We dringen er op aan om zeker het het volledige reglement na te lezen.