Locatie: 
Cultuurcentrum Zwaneberg
Contactinformatie: 
tim@vlamo.be of 09 265 80 10
Organisator: 
VLAMO Centraal
Soort activiteit: 
Wedstrijd
27/11/2021 10:00 tot 28/11/2021 20:00

Brassbandkampioenschap 2021

The World Rejoicing… op 27 en 28 november tijdens het brassbandkampioenschap 2021 in Cultuurcentrum Zwaneberg

Zaterdag 27 en zondag 28 november vindt het Brassbandkampioenschap plaats. Voor de zesde maal in CC Zwaneberg, Cultuurplein, Heist-op-den-Berg en voor de 42ste maal sinds het bestaan van het kampioenschap. Op zaterdag komen de open, derde, tweede en eerste afdeling aan bod. Op zondag betreden de bands uit kampioensafdeling het podium. Om (jonge) spelers in contact te brengen met 'de brassband' als orkestvorm geven we op zaterdag ook de kans aan alle vormen van koperensembles (trio’s, kwartetten, kwintetten, gelijke of gemengde bezetting, ten brass, onvolledige brassbands, …) om op het podium te staan onder het motto 'BE BRASS'.

 

Covid Safe Event
Om het kampioenschap te kunnen laten plaatsvinden zonder beperkingen en dit zowel voor de medewerkers, muzikanten op het podium als voor het publiek in de zaal, organiseren we dit als Covid Safe Event. Wat wil dit nu zeggen? Je kan het kampioenschap enkel bijwonen op vertoon van je Covid Safe Ticket: via de QR-code in de CovidSafe.be-app of op papier. Kom dus zeker op tijd, want de ticketcontrole neemt daardoor meer tijd in beslag. Vergeet niet om naast je ticket ook je identiteitskaart en Covid Safe Ticket mee te brengen!

Info Brassbandkampioenschap

Rekening houdend met de moeilijke situatie waarin alle orkesten al anderhalf jaar zitten werden de volgende aanpassingen in de organisatie bepaald:

  • De deelname blijft in 2021 voor alle bands vrijblijvend. D.w.z. dat er op basis van de uitslag van het BBK 2021 geen enkele band kan promoveren of degraderen. Ook bij niet-deelname blijft de klassering behouden.

  • Om de bands de kans te geven zich voldoende te kunnen voorbereiden zal er in alle afdelingen slechts een verplicht werk gespeeld worden. In de open afdeling spelen de bands slechts één keuzewerk.

  • De bands in Kampioensafdeling die willen in aanmerking komen voor het ticket EBBC 2022 spelen naast het hoger genoemd programma ook nog een keuzewerk.

  • Alle andere bepalingen in het reglement blijven gehandhaafd.

 

WEDSTRIJDLIJST

Sinds vorig jaar kan je eenvoudig je wedstrijdlijst digitaal aanmaken op basis van je ledenlijst bij VLAMO. Als groepsverantwoordelijke log je in op onze website en klik je door naar het groepsbeheer van je vereniging (=Assist). Daar krijg je een pop-up  ‘Inschrijving Brassbandkampioenschap’ te zien of via Leden - Formulieren. Inschrijving en wedstrijdlijst zitten in één document.

VERPLICHTE WERKEN

Open afdeling: geen verplicht werk. Deze bands spelen enkel een keuzewerk.
Derde afdeling: The Prizewinners van Philip Sparke (9'30") (R. Smith & Co.)
Tweede afdeling: Rhapsody in Brass van Dean Goffin (9'30") (R. Smith & Co.)
Eerste afdeling: Connotations van Edward Gregson (13') (Novello via Studio Music) 
Kampioensafdeling: The World Rejoicing van Edward Gregson (16') (https://www.morthanveld.com) 

INSCHRIJVINGSMODALITEITEN

  • Volledig ingevuld inschrijvingsformulier bezorgen aan VLAMO vzw

  • Waarborg overschrijven van € 125 naar VLAMO vzw, BE96 0013 6643 9505

  • Wedstrijdlijst indienen met alle namen van de leden-muzikanten (max. 35)

  • Drie exemplaren van het keuzewerk (enkel voor open en kampioensafdeling), te bezorgen aan VLAMO vzw

HOE INSCHRIJVEN?

Schrijf online in via de knop hieronder tot 15 oktober 2021. Vragen mag je richten aan tim@vlamo.be of bel 09 265 80 10.