Locatie: 
SAMWD Sint-Niklaas, Hofstraat 13, 9100 Sint-Niklaas
Contactinformatie: 
Elke Vermeire | elke@vlamo.be | 09 265 80 12
Organisator: 
Vlamo Centraal
Soort activiteit: 
Vorming
Doelgroep: 
Muzikanten
25/02/2018 10:00 tot 19:15

Con Trastes & Cuerdas, gitaar- & harpdag - Sint-Niklaas

Op zondag 25 februari 2018 organiseren Vlamo en de SAMWD Sint-Niklaas de twaalfde editie van ’Con Trastes’. Nieuw dit jaar is dat ook de harpisten de nodige aandacht zullen krijgen dus deze editie spreken we van 'Con Trastes & Cuerdas' of van een gitaar- & harpdag! 

Op deze dag staan de gitaar en harp in al hun facetten centraal. Voor elk niveau en elke leeftijd zijn er aangepaste workshops en masterclasses.

Na onder andere Roland Broux, Carlo Marchione, Antigoni Goni en Raphaella Smits hebben we ook dit jaar een grote naam op de affiche: Aram Van Ballaert geeft in de namiddag masterclasses gitaar voor leerlingen vanaf hogere graad. Zes mensen kunnen actief deelnemen aan de masterclasses. 
De masterclasses vinden plaats van 13u00 tot 14u30 en van 15u00 tot 16u30. Iedereen kan ook passief, als toeschouwer, de masterclasses bijwonen. 
Aram Van Ballaert sluit de dag af met een uniek concert dat voor iedereen toegankelijk is.  


De volgende workshops staan eveneens op het programma:


10u00-12u00

 • Enigma, gitaarensemble (vanaf middelbare graad) - Sofie Troffaes en Marleen Casteele
  We creëren samen het allernieuwste werk van Marleen Casteele. In een gezellige sfeer, komen we tot een mooie uitvoering van dit raadsel! En dat laten we samen horen tijdens het toonmoment. 
 • Harpensemble (voor iedereen) -
  Katinka Lancksweerdt
  Heb je altijd al eens willen meespelen met een grote groep harpen? Dan is een harpensemble zeker iets voor jou. Alle niveaus zijn welkom, van absolute beginners tot gevorderden. Breng wel je eigen instrument mee.

13u00-14u30

 • Muzikaal spel (7 tem 11 jaar) - Hans Jacobs
  Muzikale spelletjes waarbij de gitaar centraal staat. Bijvoorbeeld een computerspel voor gitaar, verstoppertje gitaar, ... 
   
 • Tango op gitaar (vanaf middelbare 3) - Jurriaan Cosman
  In navolging van tangogitarist Roberto Grela maken we in deze workshop kennis met een aantal basisritmes en versieringen die karakteristiek zijn in de begeleiding van de Argentijnse tango zoals o.m. het spel in síncopa con arrastre, síncopa doble en de yumba. We passen deze figuren dan toe op een aantal traditionele tango’s. Kennis van akkoorden is wel vereist. 
   
 • Slaggitaar (vanaf middelbare graad) - Gunther Maginelle
  In deze workshop maken we kennis met de meest voorkomende slagtechnieken uit onze moderne muziekgeschiedenis. Van Blues tot Pop, we overlopen de belangrijkste stijlen en hun basistechnieken voor de rechterhand. Akkoordenkennis vereist.
 • Begeleiden op harp (vanaf lagere 4 tem middelbare 2) - Lakshmi Matthieu
  In deze workshop leer je hoe je een eenvoudig lied/stuk zelf van een mooie begeleiding kan voorzien. Voorkennis is niet vereist. Breng zeker je eigen instrument mee.

15u00-16u30

 • Ukelele (vanaf 12 jaar) - Hans Jacobs
  Is deze mini gitaar iets voor jou? Tijdens deze workshop kan je de ukelele uitproberen en leren we je eenvoudige akkoorden aan. 
   
 • Jazz op harp (vanaf middelbare 3) - Martine Rouquart
  In deze workshop leer je de beginselen van het spelen van jazz op een (klepjes)harp. Voorkennis is niet vereist. Breng zeker je eigen instrument mee.
   
 • Gitaarkliniek (voor iedereen) - 
  Kurt Decorte
  Heeft je gitaar dringend nieuwe snaren nodig? Hoe moet ik mijn gitaar optimaal onderhouden? Welk soort snaren bestaan er allemaal? Samen met gitaarhersteller Kurt Decorte geven we je gitaar een welverdiende opknapbeurt. Breng mee: grote handdoek + gitaar + € voor nieuwe snaren.
   
 • Bluegrass guitar (vanaf middelbare graad) - Mattie Archie
  In deze workshop leer je enkele basistechnieken om je op weg te zetten in de wondere wereld van de fingerpicking. We leren enkele licks and tricks eigen aan het genre. Ook enkele typische aanslagptronen komen aan bod. Graag een basiskennis van akkoorden.

16u45-17u05

 • Play-in Enigma, gitaarensemble

17u05-17u25

 • Play-in Harpensemble

17u25-17u45

 • Play-in Muzikaal spel

18u00-19u15

 • Toonmoment Muzikaal spel, Harpensemble en Enigma, gitaarensemble
 • Recital door Aram Van Ballaert

INSCHRIJVEN

 • Vlamo-leden: 20 euro 
 • Niet-leden: 25 euro 
 • Deelnemers lagere graad t.e.m. 12 jaar: 10 euro

Om in te schrijven stuur je het inschrijvingsstrookje naar Vlamo vzw, Charles de Kerchovelaan 17, 9000 Gent of mail je de gegevens naar elke@vlamo.be en betaal je het inschrijvingsgeld op rekeningnummer 
BE96 0013 6643 9505 van Vlamo vzw, met vermelding ‘Gitaar- & harpdag + jouw naam’.
Deadline inschrijvingen: 9 februari 2018

MEEBRENGEN?

Een lunchpakket breng je zelf mee. Drankjes kunnen ter plaatse aangekocht worden. 

Gelieve je pupiter, voetsteun en stemapparaatje mee te brengen. 

CONCERTTICKETS

Concerttickets: 10 euro (gratis voor kinderen t.e.m. 12 jaar en voor deelnemers aan de gitaar- & harpdag).