Locatie: 
Cultuurcentrum Zwaneberg
Contactinformatie: 
tim@vlamo.be
Organisator: 
VLAMO Centraal
Soort activiteit: 
Wedstrijd
28/11/2020 10:00 tot 29/11/2020 20:00

Geannuleerd - Brassbandfestival 2020

Een tiental dagen geleden maakten we bekend om het Brassbandkampioenschap dit jaar te willen organiseren als een Brassbandfestival. Het wedstrijdelement schrappen was o.a. bedoeld als een ultieme poging om de druk om extreem veel te repeteren bij de bands weg te nemen. Ondertussen is er opnieuw overleg geweest en werd er besloten om het Brassbandevenement dit jaar volledig te annuleren.

We weten dat onze orkesten met het geldende protocol op een verantwoorde manier repeteren. De signalen die we echter opvangen getuigen van een groeiende onrust en onzekerheid over wat kan en wat er nog zal gebeuren in de komende weken. Daarom willen we die onzekerheid wegnemen. We hopen dat jullie in een goede sfeer kunnen verder musiceren en dat er snel opnieuw doelen kunnen gesteld worden om met onze mooie muziek naar buiten te komen.

Als muziekvereniging brengen we mensen samen zodat er ook sociale banden ontstaan. Nu de overheidsmaatregelen opnieuw beperkingen opleggen om samen te komen en verplaatsingen te doen willen we als VLAMO hierin ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het lijkt ons dan ook niet verstandig om meer dan 400 muzikanten uit het hele land naar één centrale plaats te laten komen.

Ons muzikale hart bloedt, maar ons hoofd zegt dat we verstandig moeten zijn.

Op naar betere tijden.