Deelnameprijs: 
€5
Locatie: 
Zaal Ten Berg, Tramstraat 54, 9070 Heusden
Contactinformatie: 
oost.vlaanderen@vlamo.be
Organisator: 
VLAMO Oost-Vlaanderen
Soort activiteit: 
Vorming
Doelgroep: 
Allen
13/10/2018 17:00 tot 18:30

Lezing Gehoorbescherming

Op zaterdag 13 oktober is professor Vinck te gast in Heusden, waar hij het zal hebben over gehoorbescherming in het orkest. De Koninklijke Gemeenteharmonie Heusden zal de lezing ondersteunen, waarbij live enkele geluidsmetingen zullen uitgevoerd worden.

Professor Vinck (UGent, Vakgroep Spraak-, Taal- en Gehoorwetenschappen) behaalde een Bachelor diploma in de Logopedie en Audiologie aan de Hogeschool Gent en een Bachelor en Master of Sciences in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij promoveerde in 1998 aan de Universiteit van Gent met een proefschrift getiteld ‘Distortie Product Oto Akoestische Emissies (DPOAE): normatieve aspecte’. De academische graad werd behaald Summa Cum Laude. 

Van 1998 tot december 2010 was hij Hoofd audiologie in de KNO afdeling van het Universitair Ziekenhuis in Gent, hoofddocent aan de Universiteit van Gent en directeur van het centrum voor spraak- en gehoorrevalidatie. Sinds 2011 is hij ook hoofd van het departement ‘Communication Pathology’ van de Universiteit van Pretoria. 

Al die tijd bouwde hij een ruime ervaring in het klinisch werken met patiënten. Zijn expertise is gehoorschade door lawaaiblootstelling en tinnitus. Hij begon de eerste tinnitus kliniek in België. Hij is auteur van meer dan 70 internationale publicaties en geeft lezingen over de hele wereld.

Reserveren bij uw Trefpunt is aangeraden via het inschrijvingsformulier.