Locatie: 
CC Zwaneberg
Contactinformatie: 
tim@vlamo.be
Organisator: 
Vlamo Centraal
Soort activiteit: 
Wedstrijd
17/03/2019 13:30 tot 20:30

VLAMO Open Harmoniekampioenschap

Op 17 maart 2019 vindt het VLAMO Open Harmoniekampioenschap plaats. Dit kampioenschap is een open kampioenschap waar binnen- en buitenlandse toporkesten (niveau superieure afdeling) aan kunnen deelnemen. De wedstrijd wordt niet opgedeeld in afdelingen, alle harmonieorkesten spelen een verplicht werk en een keuzewerk.

De winnaar neemt een uniek kunststuk mee naar huis en een ticket voor het Europees Harmoniekampioenschap (ECWO) 2020 in Lille Frankrijk.

 

Deelnemende harmonies

  • Concertband Maasmechelen 
  • Dynamic Symphonic Band vzw 
  • KH Sint-Martinus Opgrimbie 
  • Koninklijk Bevers Harmonierorkest
  • Koninklijke Harmonie van Peer

Juryleden

  • Dirk De Caluwe
  • Jan de Haan
  • Norbert Nozy

Verplicht werk

Voor het verplichte werk gaf Vlamo een compositieopdracht aan Klaas Coulembier. Hij gaf zijn compositie de titel 'The Garden of Earthly Delights' mee. Geïnteresseerde orkesten kunnen bij Klaas Coulembier een sample score opvragen. Na hun inschrijving ontvangen de deelnemende orkesten een link om de volledige set te bestellen.

 

De compositie is gebaseerd op het schilderij “De Tuin der Lusten” van Jheronimus Bosch uit 1480-1490. In dit drieluik creëert de schilder een imaginaire wereld vol exotische wezens en menselijke figuren. Van links naar rechts zijn de hemel, de aarde en de hel afgebeeld. In die volgorde vormt het schilderij ook een leidraad voor de compositie, van het fonkelende begin van het werk tot de helse chaos op het einde. In het rechterpaneel valt de aanwezigheid van een aantal muziekinstrumenten op, met daarbij één wel heel onfortuinlijke man. Hij wordt niet alleen verpletterd door een kruising van een luit en een harp, maar kwam blijkbaar eerder al met zijn achterwerk tussen een drukpers terecht. Op zijn billen lezen we de muzieknoten die het basismateriaal vormen voor het hele werk.

Wie is Klaas Coulembier? 


De inschrijvingen zijn afgesloten. 
Deadline om in te schrijven was 1 december 2018!

Reglement VLAMO Open Harmoniekampioenschap