Locatie: 
Evenementenhal De Schelp in Wevelgem
Contactinformatie: 
joachim@vlamo.be
Organisator: 
VLAMO Centraal
Soort activiteit: 
Evenement
Doelgroep: 
Muzikanten
17/10/2021 14:00 tot 18:00

VLAMO Showwedstrijden 2021: ontmoeting & vooruitzicht!

Op 17 oktober 2021 vinden de VLAMO Showwedstrijden plaats in Wevelgem. Dit jaar wordt het een succesvolle editie met 10 korpsen uit Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Nederland: samen goed voor maar liefst 370 muzikanten op de werkvloer. De focus ligt dit jaar op vooruitzicht en ontmoeting. 

 

In Wevelgem kunnen de muzikanten opnieuw trots het uniform aantrekken om te tonen wat ze kunnen én willen. Het accent ligt hierbij niet op de prestatie en rangschikking, maar op de eigen invulling van de performance. En dat kan zowel een standstill concert zijn als een straatshow, een gedeelte van een show of een full show. Wevelgem wordt op 17 oktober een belangrijk toonmoment, een nieuwe start richting het volgende werkjaar. 

Het hele evenement staat in het teken van ontmoeting en perspectief, verbroedering tussen de deelnemende muzikanten, het aantrekken van het uniform en het verkrijgen van bruikbare tips en tools van een deskundig juryteam. Zeven korpsen treden aan buiten competitie en drie binnen competitie. Dit jaar kan men voor het eerst "OPEN Kampioen Show 2021" worden, want voor het eerst kunnen ook buitenlandse korpsen deelnemen binnen competitie.

Tickets

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen indoor evenementen zonder verplichte afstand en mondmaskers georganiseerd worden met maximaal 499 mensen in de zaal. Aangezien we rekening moeten houden met deze coronamaatregelen, zal dit event helaas niet toegankelijk zijn voor het publiek. Wij kiezen ervoor om de muzikanten de kans te geven om naar elkaar te kijken en verdelen 499 polsbandjes over de 9 deelnemende verenigingen.

Er is dus geen voorverkoop en ook geen ticketverkoop aan de deur. 

Hopelijk kunnen wij jullie volgend jaar weer een "normale" open editie presenteren.

NIEUW: Livestream!

Wil je niets van dit event missen? Geen nood! Voor het eerst in de geschiedenis van de VLAMO Showwedstrijden zal alles online te volgen zijn. Bekijk alle wedstrijden vanaf 14 uur via de livestream.

 

Programma

UUR

KORPS

 

buiten competitie

14.00u

Unik Star Hellemmes (FR)

14.15u

Showband Explosion Zele

14.30u

Showkorps O&V Nuenen (NL)

14.45u

Calypso Performance Ensemble Zwevegem

15.00u

Showband Jong-Holland Zwijndrecht (NL)

15.15u

DrumSpirit Performance Ensemble

15.30u

Showkorps WIK Oostende

 

binnen competitie

15.45u

Jong Jubal Drum & Bugle Corps Dordrecht (NL)

16.00u

FASAM Orchestra Le Bizet

16.15u

Jubal Drum & Bugle Corps Dordrecht (NL)

17.15u

proclamatie