Locatie: 
Muziekacademie Genk
Contactinformatie: 
limburg@vlamo.be
Organisator: 
VLAMO Limburg
Soort activiteit: 
Evenement
Doelgroep: 
Muzikanten
28/01/2018 09:00 tot 19:00

8ste Phenix Fagottendag 2018

8ste   PHENIX  FAGOTTENDAG

zondag 28 januari 2018

i.s.m. Vlamo Limburg  en de  Muziekacademie van Genk

 

Beste fagottist,

Menig amateurfagottist  realiseert zich dat hij er in zijn harmonieorkest dikwijls alleen voor staat.  Nochtans is de mooie klankkleur een echte meerwaarde in het orkest ….en dat we met velen zijn, kan ondervonden worden op de achtste Phenix - Fagottendag op zondag 28 januari 2018.  

Dit jaar gaat deze door in de muziekacademie van Genk. Traditioneel gebeurt deze organisatie onder impuls van het Phenix Fagottenkwartet en deze keer werken we samen met Vlamo Limburg en de GA voor Muziek, Woord en Dans Genk.

De bedoeling is om een uniek muziekgebeuren te organiseren waar de fagottist – jong en oud, van beginnende fagottist van de muziekacademie tot een fagottist uit een muziekvereniging en van een amateur tot de professionele -  centraal staat.

Het is ook een unieke kans om met collega-studentenfagottisten in contact te komen en eens samen te spelen in een heus fagottenchoir. Want, zeg nu zelf, wat is er leuker dan in een (groot) ensemble te spelen met allemaal dezelfde instrumenten en een concert te brengen waarin iedereen, van beginnende fagottist tot gevorderden en zelfs professionelen, tot zijn recht kan komen op één podium.

Naar analogie van de vorige edities kan iedereen in een fagottenchoir meespelen of een masterclass volgen en  aan workshops deelnemen. De aanwezigheid van erkende fagothandelaars uit binnen- en buitenland maakt het voor de fagottisten mogelijk om al de verschillende fagotten en fagotbenodigdheden te proberen en te vergelijken. Exposanten zoals Bernd Moosmann, Stephan Leitzinger, Gerald Püchner, Maarten Vonk, Lemca Musical Instruments, Papageno Woodwinds, Fox Products, Tutti Fagotti, Reed Machines en anderen zullen aanwezig zijn.

Kortom, de ‘ Fagottendag ‘ is ‘ the place to be ‘ waar de fagottist op één plaats alles terugvindt dat te maken heeft met de fagot: waar de mogelijkheid geboden wordt om andere fagottisten te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, allerhande fagotten en benodigdheden vrijblijvend uit te proberen en eventueel aan te schaffen.

Bent u geïnteresseerd, gelieve dan het deelnemingsformulier in te vullen en betaal het inschrijvingsgeld van 15.- € op de bankrekeningnummer van Musica Meridiana vzw. BE80 3300 7045 3477 

Er is ook een tekenwedstrijd aan verbonden. Klik hier voor het reglement voor deze tekenwedstrijd 

Partituren voor het fagottenchoir:

Trefpunt Vlamo Limburg :  mevr. Monique Reuvers 011/ 60 68 84           limburg@vlamo.be 

 

PHENIX  FAGOTTENKWARTET

Dirk Noyen   

Betekomsesteenweg 70     

3130 Begijnendijk                   

www.phenixfagottenkwartet.be       

dirk.noyen@skynet.be        

 gsm 0476/39 12 03

 

Het Phenix Fagottenkwartet bestaat uit:

Dirk Noyen, fagotsolo van de Muntschouwburg met drie van zijn oud-leerlingen   

Wim Van Volsem, leraar fagot aan de muziekacademie te Brugge en Gentbrugge en freelance fagot- en contrafagottist

Koen Coppé, leraar fagot aan de muziekacademie te Roeselare, Waregem en Tielt en fagotsolo bij het Symfonieorkest Vlaanderen te Brugge  

Filip Neyens, fagottist en contrafagotsolo bij het Nationaal Orkest van België