Locatie: 
Concertstudio, Muziekcentrum Track Kortrijk
Contactinformatie: 
west-vlaanderen@vlamo.be
Organisator: 
VLAMO West-Vlaanderen
Doelgroep: 
Allen
23/10/2021 08:30 tot 24/10/2021 18:00

Jeugdorkestenfestival

VLAMO West-Vlaanderen organiseert in 2021 opnieuw een Jeugdorkestenfestival. Dit vindt plaats in de Concertstudio van Muziekcentrum Track in Kortrijk op 23 & 24 oktober.

Na de verplichte corona-pauze kan dit jeugdorkestenfestival een ideale manier zijn om te zien hoe het met uw vereniging gesteld is. Hoe is het orkest uit deze pauze gekomen? Wat zijn de uitdagingen voor het orkest om opnieuw op het niveau van vóór de corona-pauze te komen?

Het orkest wordt beoordeeld door bekwame evaluatoren op basis van een volledig open programmakeuze. Groepen kunnen dus geheel vrij kiezen welke werken ze uitvoeren. Het programma duurt minstens 20 minuten en maximaal 40 minuten (eventueel inspeelwerk inbegrepen).

Er worden geen punten gegeven. Elke evaluator maakt per deelnemende groep een verslag op basis van het volledige programma. Er wordt een mondeling feedbackmoment voorzien met het evaluatieteam na het evaluatieconcert.

Elke deelnemende groep, ongeacht de discipline, ontvangt een all-in premie van 600 euro (inclusief verplaatsingskosten, e.d.).

VLAMO voorziet daarnaast twee uur extra artistieke ondersteuning door deskundigen. Elke deelnemende groep kan hier vrijblijvend gebruik van maken in de aanloop naar het evaluatieconcert. 

 

Geïnteresseerde verenigingen kunnen ook zelf een evaluatieconcert inrichten waarbij er minimum 4 en maximum 5 verenigingen kunnen deelnemen.

 

Het volledige reglement is na te lezen op https://www.vlamo.be/sites/default/files/reglement_evaluatieconcerten.pdf.

Meer inlichtingen bij het trefpunt, west-vlaanderen@vlamo.be.

U kan uw vereniging inschrijven via dit formulier:

Formulier Deelname Jeugdorkestenfestival

Uiterste datum van inschrijving is 1 september 2021