Alles al uitgevist in Assist?

Het is zover! Vanaf heden kan jij je leden beheren in Assist, het nieuwe ledenbeheerprogramma van VLAMO. We nemen officieel afscheid van onze “oude” databank en schakelen over naar een frissere en modernere omgeving.

Iedere vereniging die aangesloten is bij VLAMO krijgt vanaf nu een gratis abonnement op Assist, waarin jullie je leden zelf kunnen beheren. Maar Assist biedt daarnaast veel meer mogelijkheden. De boekhouding van je vereniging beheren of je vzw-administratie op orde houden? Niets daarvan in Assist is onbekend of onbemind. Eerlijk: je bent al geprikkeld. Neem dus maar gauw een kijkje in de nieuwe Assist-sfeer!

STAP 1: HOE KAN IK MIJN ABONNEMENT ACTIVEREN?

Elke vereniging heeft een unieke versleutelde link ontvangen. Snorkel aan en even terug in die mailbox duiken dus!
Bv. <https://www.mijnassist.be/hier komt de versleutelde link>


Voor je met Assist aan de slag kan, moet je jouw abonnement activeren. Hiervoor klik je op deze link en kies je op de pagina waar je terecht komt zelf een eigen wachtwoord. Bewaar dat wachtwoord goed voor jezelf, aangezien je het iedere keer bij aanmelding zal moeten opgeven.

STAP 2: HOE KAN IK MIJ NADIEN AANMELDEN IN MIJN ABONNEMENT?

Nadat je jouw abonnement hebt geactiveerd, en dus zelf een wachtwoord hebt gekozen, kan je je op deze manier aanmelden in jouw abonnement:

1. Surf naar de website www.assistonline.eu/signin.aspx
2. Vul het opgegeven e-mailadres in.
3. Vul het wachtwoord in dat je daarnet zelf gekozen hebt.
4. Klik op de knop “Aanmelden”.

STAP 3: BEKIJK (OF HERBEKIJK) HET WEBINAR

Als je je voor het eerst aanmeldt in Assist, raden we je sterk aan om het webinar te (her)bekijken. Bekijk een stukje van de uitleg, en tracht nadien net hetzelfde te doen in jouw abonnement. Zo leer je stap voor stap hoe je met Assist kan werken, en hoe je jouw leden perfect online kan beheren.

Voor zij die nog nooit van Assist gehoord hebben, is dit de perfecte start. Je krijgt een rondleiding van hoe je je kan aanmelden in je abonnement, hoe je de gegevens van je account kan wijzigen of de gegevens van je vereniging in Assist kan nakijken en bewerken indien nodig.

Het tweede deel van het webinar gaat specifiek over het ledenbeheer in Assist. Hoe kan je nakijken of al jullie ledengroepen en leden correct in Assist staan, hoe kan je nieuwe leden toevoegen of de gegevens van bestaande leden nakijken en bewerken indien nodig. Hoe kan je een verzekering of een abonnement op Klankbord koppelen aan een lid, enzovoort.

In het derde deel beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen over Assist: waar worden de gegevens in Assist bewaard en hoe worden deze beveiligd, heeft VLAMO zicht op alle gegevens die we in Assist bewaren, enzovoort.

In dit webinar leggen we stap voor stap uit hoe je voor 1 februari 2021 je ledenlijst in Assist nakijkt. Dit is belangrijk opdat elk lid ook in 2021 correct verzekerd blijft.

STAP 4: EEN SPECIFIEKE VRAAG? CHECK ONZE FAQ! 

Heb je een specifieke vraag over werken in Assist? Op onze pagina 'FAQ Assist' geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. We behandelen er onder meer vragen over aanmelden, verzekeringen, ledenlijsten, enzovoort.