Corona-update: VLAMO ijvert voor steunmaatregelen

Het is evident dat onze grootste zorg uitgaat naar ieders gezondheid, maar de coronacrisis heeft ook een grote impact op de financiĆ«le werking van onze orkesten. Daarom hebben wij, samen met De Federatie, achter de schermen geijverd voor ondersteunende maatregelen voor de orkestwereld. Concreet gaat het om: 

  1. Steunmaatregelen voor verenigingen die door de annulatie van hun activiteiten inkomsten mislopen. Het is namelijk zo dat bv. veel orkesten lenteconcerten organiseren om hun jaarwerking te kunnen financieren. Deze concerten moeten annuleren heeft uiteraard ingrijpende financiƫle gevolgen voor de orkesten.
  2. Steunmaatregelen voor de verenigingen om hun dirigent te kunnen doorbetalen in deze repetitie- en concertloze tijden. Sommige orkesten hebben contracten met dirigenten waardoor ze hun dirigent moeten of willen doorbetalen. Dergelijke steun kan aan de verenigingen of rechtstreeks aan de dirigenten gegeven worden.

Het is nu even afwachten of minister Jambon deze maatregelen ook effectief zal uitrollen. Van zodra we meer nieuws hebben zullen we daarover verder communiceren.

Daarnaast is het ook aangewezen om even na te gaan bij je gemeente of zij steunmaatregelen voorzien voor het getroffen lokale cultuurleven. 

Goede moed aan iedereen!
Samen solo, samen solidair!