Oproep: Reveil 21

ContactInformatie: 
tine@vlamo.be

Velen verloren de afgelopen periode een geliefde zonder waardig afscheid. Vzw Reveil wil op 1 november een golf van warmte verspreiden in Vlaanderen en zo tonen dat niemand wordt vergeten. En ook met VLAMO willen we een stevig houtblok leggen op het troostvuur. 

We willen zoveel mogelijk muzikanten en verenigingen mobiliseren om muziek te brengen op de begraafplaatsen op 1 november tussen 17 en 18 uur. 

Dat kan bijvoorbeeld met Circles of Consolation, het werk dat velen al speelden op Fermate, slotmoment van Heel het Land. Circles of Consolation blijft nog tot eind 2021 gratis beschikbaar. Hieronder vind je nog eens alle info.

Doe je mee? 

  1. Registreer je op de website van www.reveil.org
  2. Registreer je Reveilconcert via de knop 'Gemeente registreren' (www.reveil.org/gemeente-registreren) op de website bij gemeente registreren. Dit kan ook als organisator, en dus niet enkel als cultuurdienst.
  3. Speel je Circles of Consolation? Vermeld dit dan bij 'Omschrijf jouw evenement' (stap 3/5).
  4. Vermeld VLAMO bij vragen en opmerkingen (stap 5/5), zodat Reveil ons gemakkelijk op de hoogte kan houden van deelnemende muziekverenigingen.

Circles of Consolation: over het werk en de uitvoering

Circles of Consolation (Klaas Coulembier) is geschreven voor acht muzikanten (met twee optionele slagwerkpartijen). Bijna elke combinatie van instrumenten is mogelijk. Homogene ensembles zoals een clarinet choir, een strijkersensemble of een koperensemble passen zeker, maar ook andere combinaties en volledige orkesten kunnen het werk spelen, zolang elke partij door minstens één instrument gespeeld wordt. 

  • NIEUW! Optie A – orkestversie: In de partiturenmap vind je in het document 'Circles of Consolation - Orkestbezettingen' tabellen om het werk uit te voeren met een volledig orkest (harmonie, fanfare, brassband, strijkorkest). De vermelde partijen zijn allemaal beschikbaar voor de specifieke instrumenten.
  • Optie B – octetversie: Circles of Consolation is origineel geschreven voor acht muzikanten (met twee optionele slagwerkpartijen). Aan de hand van de partiturentabel is bijna elke combinatie van instrumenten mogelijk. In deze optie bestaat je ensemble dus uit acht of meer muzikanten die het werk live uitvoeren, opgesteld in een halve of hele cirkel.  
  • Optie C - kwartetversie: Klaas Coulembier creëerde ook een ingekorte versie van Circles of Consolation voor vier muzikanten. In deze versie ligt de focus op het basiskoraal. Ook bij het uitvoeren van deze optie stel je de vier muzikanten op in een (halve) cirkel. 
In deze map vind je alle info over de orkestbezettingen, alle beschikbare partijen voor elke stem (achtstemmig + kwartetversie), alsook een toelichting bij het werk en een mp3 ter illustratie. Wanneer er geen transpositie vermeld is, staat de partij in C.