Tools

VLAMO zorgt voor concrete werkingstools waarmee onze leden meteen zelf aan de slag kunnen!

 

 

Assist

VLAMO-leden krijgen de basisversie van Assist gratis aangeboden, een online boekhoud- en adminstratieprogramma voor vzw's en feitelijke verenigingen.

Heel wat muziekverenigingen worstelen met hun administratie en boekhouding: het correct beheren van een vzw-boekhouding, het organiseren van een Algemene Vergadering, het opmaken van statuten, het opmaken van een begroting... Om onze leden nog beter te helpen, werkt VLAMO samen met Assist. Assist is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk online boekhoud- en administratieprogramma voor vzw's en feitelijke verenigingen. 

ASSIST START

Dankzij de handige VZW-Checklist en het eenvoudige boekhoudprogramma helpt Assist START je om je vereniging 100% in orde te houden. Met deze versie krijg je toegang tot de rubrieken ‘VZW-Helper’ en ‘Boekhouding’, waardoor je alle tools in handen hebt om te voldoen aan de huidige VZW-wetgeving. Wil je starten met Assist? Surf naar www.assistonline.eu en kies ‘Test 30 dagen gratis’. Geef duidelijk aan dat je lid bent van Vlamo. Die eerste 30 dagen kan je de volledige versie van Assist (Assist PLUS) gratis uittesten. Na die 30 dagen beslis je zelf of je al dan niet wilt verder werken met Assist PLUS. Wil je dat niet, dan moet je niets doen, want na die 30 dagen wordt je abonnement automatisch aangepast naar Assist START

UPGRADE ASSIST PLUS

Wil je alle mogelijkheden van Assist gebruiken, en bijv. ook je ledenadministratie of activiteiten in Assist beheren, dan kan je de gratis basisversie uitbreiden met deze extra mogelijkheden voor slechts € 99 per jaar. Hiermee beheer je de volledige werking van je vereniging online: boekhouding, vzw-administratie, ledenbeheer, adressenbestand, activiteiten, stockbeheer, werkgroepen, vrijwilligers ...

Ontdek alle mogelijkheden op www.assistonline.eu.

INFOSESSIES ASSIST

Download hier de ppt-presentatie die getoond werd tijdens de infosessies.

Kinderen op een speelse manier laten kennismaken met blaasinstrumenten? Ga aan de slag met Van Toeten noch Blazen!

Doekoffer ‘Van Toeten noch Blazen: Speel je eigen Harmonie’

Deze doekoffer bevat leuke educatieve tools om kinderen van 6 à 8 jaar kennis te laten maken met de wondere wereld van fanfares en harmonies en ze meteen zin te doen krijgen in het bespelen van een blaasinstrument. 

Aan de hand van het verhaal en de materialen in de koffer ontdekken de kinderen een rijke instrumentenfamilie: de blaasinstrumenten. Trompet, saxofoon, klarinet, tuba, piccolo en trombone; ze hebben elk hun speeltechniek, klankkleur en klinken geweldig in groep. Een groot speldoek illustreert het verhaal over 'De Hinkende Harmonie' dat het begin vormt van een groot harmonieavontuur.

Lees meer

Download ook de gratis app 'Van Toeten noch Blazen' als je nog verder wil spelen... en stel zelf je orkest samen! 

Educatief spel ‘Van Toeten noch Blazen: Het Blazersfestival’

‘Van Toeten noch Blazen: Het Blazersfestival’ is een spel voor kinderen van de 2e graad lager onderwijs. 
Tijdens ‘Van Toeten noch Blazen: Het Blazersfestival’ ontdekken de kinderen op een speelse manier de verschillen tussen blaasinstrumenten en proberen ze er een aantal uit. 
Zoals de titel al verraadt, organiseren we een Blazersfestival. Op het festival zijn er 3 podia: een harmonie-, fanfare- en brassbandpodium. Er is wel 1 probleem: er zijn nog geen instrumenten… Het doel van het spel is de 3 podia te vullen met de juiste instrumenten. Door opdrachten correct uit te voeren verdienen de teams punten. Met deze punten kunnen de teams op het einde van het spel instrumenten kopen in de instrumentenwinkel. Door tips van de instrumentenverkoper komen de teams te weten welk instrument op welk podium thuishoort. Tot slot is er een klassikaal muziekmoment waarbij de spelers kunnen proeven van samen muziek spelen. Ze kunnen zich uitleven op een blokfluit, dwarsfluit, klarinet, trompet en shaker. Kinderen met toonstaven geven de maat aan. 

Voor wie? 

Zowel lagere scholen, muziekacademies als muziekverenigingen zullen aan beide spelen plezier beleven. Het zijn kant-en-klare lespakketten en er is geen voorkennis vereist. 

Praktisch

De spelen ‘Van Toeten noch Blazen’ kunnen ontleend worden bij de provinciale trefpunten van VLAMO. Het ontlenen van de doekoffer is gratis, maar er wordt wel een waarborg gevraagd van € 150 voor de koffer 'Speel je eigen Harmonie' en € 250 voor 'Het Blazersfestival' (op voorhand te storten of cash te betalen bij ontlening).