Tweejaarlijkse wedstrijd

Deze tweejaarlijkse wedstrijd is een organisatie van de stuurgroep Blaaskapellen. Groepen kunnen deelnemen in drie afdelingen: Heuvelklasse, Bergklasse en Topklasse.

Elke kapel brengt een muzikaal programma van maximaal 30 minuten met een verplicht werk uit de klasse waarin de groep optreedt, aangevuld met vrij te kiezen werken uit dezelfde klasse. Een internationale jury geeft na afloop van elk optreden een schriftelijke beoordeling.

Beelden Wedstrijd voor Blaaskapellen 2022

Flamičanka
Tieltse Blaaskapelle
De Hagelandse Blaaskapel Oplinter
De Torenkruiers
Essener Muzikanten

Palmares - Laatste jaren

Topklasse Bergklasse Heuvelklasse
2022 Essener Muzikanten Essen Hagelandse Blaaskapel Oplinter Flamičanka
2019 Essener Muzikanten Essen Hagelandse Blaaskapel Oplinter De Dorpsvrienden Neerglabbeek
2017 Essener Muzikanten Essen Benegrenska Kalmthout BK Dorpsvrienden Meeuwen-Gruitrode
2015 Stokkemer Stadsmuzikanten Stokkem Os Genüge Bree Die Lustigen Egerländer Houthalen
2013 Eifeler Musikanten Bütgenbach Die Lustigen Freunde Bissegem Os Genüge Bree
2011 Essener Muzikanten Essen Die Lustigen Freunde Bissegem Hagelandse Blaaskapel Oplinter

Gerelateerd

Maak kennis en/of neem contact op met de centrale stuurgroep Blaaskapellen.

    Foto's banner en slider: Francis Pernot