ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU? BEN JIJ OP ZOEK NAAR ONS?

Wie zijn wij?
Philharmonie Sittard is opgericht in 1887. Het is een vereniging die bestaat uit een harmonieorkest, een jeugdorkest en een slagwerkensemble. Onze lijfspreuk “ons zal de vriendschap steeds verbinden, de kunst in ons vereerders vinden” is in al die jaren niet veranderd. Samen muziek maken en gezelligheid zijn de bindende elementen in onze vereniging.

Wij vinden het belangrijk dat:
- er een goede balans is tussen ambitie en ontspanning zodat alle leden met plezier muziek kunnen maken;
- de leden, met name de jongere leden, de kans krijgen zich te ontwikkelen binnen het harmonieorkest;
- het repertoire aansluit bij de muzikale wensen en niveau van het orkest;
- er een aantrekkelijk muziekprogramma is dat creatief en uitdagend is. Voorbeelden hiervan zijn onze projecten ‘Lord of the Rings’, Mega Sing along’, ‘het Toon Hermans-concert’, ‘de Limburgse Maestro’;
- de projecten en uitvoeringen met eigen muzikanten worden gerealiseerd.

Wie zoeken wij?
- een dirigent(e) voor het harmonieorkest die wekelijks op vrijdagavond de passie voor muziek kan overbrengen;
- een verbinder tussen prestatie en plezier, tussen amateur en professional, tussen jong en oud;
- iemand die benaderbaar is voor alle leden;
- iemand met een brede repertoirekennis;
- iemand die zorgt voor een effectieve repetitie door op een open en constructieve manier aandacht en discipline te vragen.

Wat bieden wij?
De Philharmonie is een harmonie met een grote diversiteit in leeftijd, kwaliteit en ambitie. Als de juiste snaar wordt geraakt, worden hoogstaande prestaties geleverd. Wij kijken er naar uit om aan de slag te gaan met een dirigent(e) die het orkest meeneemt in nieuwe muzikale uitdagingen.

Vinden we elkaar?
Heb je belangstelling voor deze vacature stuur ons dan een sollicitatiebrief voorzien van CV en motivatie/ambities om te werken bij onze vereniging. Een selectiecommissie bestaande uit muzikanten zal binnenkomende reacties vervolgens beoordelen. Meer informatie.
Reacties graag vóór 10 november aanstaande sturen naar Paul Paques, president Philharmonie via paulpaques@philharmonie.nl

Provincie
Limburg
Contact
Paul Paques