Voor onze harmonie in Wakken zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent ter vervanging van Peter Valck, die ons 40 jaar lang heeft begeleid, geïnspireerd en naar een hoger niveau heeft getild. Peter is niet enkel een klassemuzikant en topleraar klarinet die recent met pensioen is gegaan, maar ook een echte people-manager die enerzijds ons orkest steeds muzikaal wist uit te dagen maar anderzijds het groepsgevoel ook altijd hoog in het vaandel heeft gedragen.
Peter zal nog actief blijven als dirigent tot aan het afscheidsconcert op 19/4/2025, en daar zijn we zeer blij mee want het vinden van de juiste vervanger is uiteraard een proces dat tijd en aandacht vergt.
Wie zijn wij? Een harmonie-orkest van 70 leden, variërend in leeftijd van 10 tot 80 jaar, waar zowel beginnende jonge muzikanten als ervaren muzikanten een kans krijgen. We hebben een eigen lokaal in het Hondiuspark in Wakken, beschikbaar gesteld door de gemeente, en repeteren wekelijks op vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur. Na de repetitie wordt het vaak nog gezellig.
Wat bieden wij?
• Een harmonieuze omgeving waar muzikale groei en plezier centraal staan.
• Regelmatige concerten en optredens.
• Deelname aan grotere projecten in samenwerking met andere verenigingen.
Wat verwachten wij?
• Ervaring met het dirigeren van harmonieorkesten.
• Een motiverende en inspirerende persoonlijkheid die zowel jonge als oudere muzikanten kan enthousiasmeren.
• Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich welkom voelt.
• Langdurig engagement en beschikbaarheid op vrijdagavonden voor repetities en voor geplande concerten en projecten.
Ben jij de dirigent die wij zoeken en wil je deel uitmaken van onze muzikale familie? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar info@wakken.be vóór 28 juli. We laten je sowieso iets weten en misschien nodigen we je uit voor een gesprek met een delegatie van ons bestuur (inclusief Peter) in de tweede helft van augustus. Ons plan is om in het najaar drie dirigenten een repetitie te laten leiden en op basis daarvan de selectie te maken. De mening van de muzikanten wordt hierin meegenomen, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij het bestuur.
We kijken uit naar interessante kandidaten en beloven een respectvolle behandeling van alle sollicitaties.
Tot binnenkort?
Dirk Cosaert
Voorzitter Harmonie Wakken

Provincie
West-Vlaanderen
Contact
Dirk Cosaert
Contactgegevens

Koninklijke Harmonie Kunst en Deugd Wakken
www.wakken.be
info@wakken.be