De Koninklijke muziekvereniging Willen is Kunnen Knesselare werd opgericht in 1888 en bestaat post corona momenteel uit wekelijks een 25 tot 45 muzikanten van alle leeftijden. Ook een (nieuw) trommelkorps start binnenkort terug om jongeren richting onze fanfare te doen kijken en hiermee de fanfare terug te kunnen uitbouwen.
Het instrumentarium in de fanfare bestaat uit fanfare-instrumenten, aangevuld met enkele klarinetten en dwarsfluiten.

Elke week wordt 2 uur gerepeteerd te Knesselare en dit op vrijdagavond van 20u tot 22u. Nadien is nabespreking mogelijk aan de toog in ons eigen lokaal.
De instroom van nieuwe muzikanten in WIK werd pre-corona deels in een WIKit jeugdorkest voorbereid voor een doorstroming naar de grote fanfare.
Post-corona zijn verschillende jeugdleden afgehaakt om diverse redenen en is er momenteel niet voldoende bezetting om WIKit iedere week te laten doorgaan.
Momenteel worden de resterende jeugdmuzikanten aangezet om mee te spelen in WIK of in het trommelkorps.
Dit betekent: nieuwe muzikanten, nieuwe muziek, en dus zijn we op zoek naar een nieuwe gemotiveerde dirigent.

Functieomschrijving:
De ideale dirigent voor onze fanfare is een koperblazer of saxofonist, maar zelfs als je dit niet bent, kan je ons proberen overtuigen.
We zoeken namelijk een kwalitatieve gedreven en sociale dirigent met afwisselende, uitdagende maar haalbare muziekkeuzes.
Als dirigent van de fanfare is het namelijk jouw taak om samen met de muzikanten op een gemotiveerde manier muziek te maken.
Daarvoor selecteer je zelf de gepaste muziek in samenspraak met de werkgroep muziek. Een wekelijkse nieuwe (of herhaling van een) mars is hierbij gewenst zodat ook ons straatrepertoire onderhouden blijft.

We richten ons in 2023 op een lichter programma, maar willen samen met een nieuwe dirigent een nieuwe weg in slaan en graag ook jouw ambities horen.
Je bent verder ook bereid een band met de muzikanten en het bestuur te smeden zodat je de fanfare/vereniging mee in de juiste richting kan stuwen.
Aanwezig zijn op een (neven)activiteit of na de repetitie is hierin een plus om deze band te versterken.

Je hoeft voor ons geen jaren dirigeer-ervaring te hebben, we bieden je namelijk de mogelijkheid om als dirigent mee te groeien met de fanfare, en dit net in die nieuwe weg.
We bieden uiteraard een eerlijke vergoeding op basis van kwaliteiten, ervaring en sociale vaardigheden.

Jouw profiel:
• Je hebt een pedagogische vaardigheid en voeling met jongeren en ouderen
• Je volgde een hogere muziekopleiding of je behaalde een diploma hafabra-directie
• Je hebt de kennis om partituren te bewerken in functie van de fanfare
• Je bent idealiter beschikbaar vanaf heden of heel binnenkort
• Je bent vrij op vrijdag van 20u tot 22u

Heb je interesse? Stuur je CV en motivatie dan naar anthony.stevens@live.be.
Het bestuur is van mening dat een gesprek en een proefrepetitie een goede manier is om een beeld te krijgen van de nieuwe dirigent en om te zien of er de nodige klik is met zowel bestuur als muzikanten.
Via dezelfde weg kan je desgewenst ook meer informatie aanvragen.

Provincie
Oost-Vlaanderen
Contact
Anthony Stevens
Contactgegevens