Op zondag 22 oktober organiseert VLAMO Vlaams-Brabant en Brussel vzw een jeugdorkestendag van 9 tot 17.30 uur in het Lemmensinstituut Leuven. Kortom: een leuke dag vol inspanning en ontspanning!

Wat mag je verwachten?

Concert

  • Elk jeugdorkest brengt een concert zoals beschreven in het reglement voor jeugdorkestenfestivalsOpgelet: dit optreden duurt maximaal 30 minuten! Voor elk orkest voorzien we 45 minuten om op te stellen, op te treden en het podium vrij te maken. Gelieve hiermee rekening te houden bij het programma (duurtijd) van jullie concert.
  • Voor dit concert ontvang je een vergoeding van 600 euro en een evaluatieverslag van zeer ervaren deskundigen.

Workshops

Drie workshops, met fantastische docenten, van telkens 60 minuten voor de volgende instrumentengroepen: dubbelriet, enkelriet, dwarsfluit, klein koper, groot koper en slagwerk.


Fun!

Verspreid over de volledige dag kunnen alle muzikanten zich vermaken met een zoekspel en al hun vernuft gebruiken om de codes te kraken van zoveel mogelijk escapeboxen.


Smullen

Tijdens de middagpauze mag iedereen aanschuiven voor de ‘snackcar’.


Battle of the bands

Met alle activiteiten, zowel de muzikale als niet-muzikale, kunnen punten worden verdiend voor onze ‘Battle of the Bands’, een leuke competitie waarbij de inbreng van elke muzikant belangrijk is.


Presentatie

De deelnemende verenigingen verrassen ons! (Meer hierover na inschrijving.)

Kostprijs

Kostprijs voor dit uitgebreide dagvullende programma: 10 euro per deelnemer

Inschrijven

Het aantal orkesten moeten we beperken tot 8. We geven daarom voorrang aan orkesten die er vorig niet konden bij zijn om zo elk orkest de kans te geven om van deze leuke activiteit te proeven. Orkesten die vorig jaar meededen, mogen zich inschrijven en worden opgevist als er niet genoeg nieuwe deelnemers zouden zijn.

Schrijf je jeugdorkest zo snel mogelijk in via het online inschrijvingsformulier. Het vervolledigen van het formulier met het aantal deelnemers aan de workshop kan eventueel later. 

Uiterste datum van inschrijven is 1 juni 2023.

Eens de deelnemende orkesten gekend zijn, plannen we een infomoment waarin we het verloop van de JO-dag verder zullen uitleggen.

Nog vragen? Contacteer het trefpunt VLAMO-Vlaams-Brabant en Brussel: 016 26 18 28 of vlaams.brabant@vlamo.be.

Foto banner: Johan Verbeelen