Eretekens en trofeeën

Bij VLAMO kan je terecht voor de volgende eretekens en trofeeën:

  • een pin voor 5 en 10 jaar lidmaatschap
  • het traditionele ereteken - voorzien van een halslint of vork. Hierbij hoort ook telkens een baret en biesje zodat het ereteken op het uniform en jas kan aangebracht worden.
  • een trofee voor een bijzondere verdienste. De naam van het lid wordt op de voet van de trofee vermeld, alsook wordt er een zilveren of gouden munt in de trofee geplaatst.
  • eretekens hoger dan 70 jaar zijn ook steeds op aanvraag verkrijgbaar, maar zitten niet standaard in ons assortiment. 

Hieronder vind je de tarieven van dit jaar:

Nationale orden

VLAMO kan je ook steeds hulp bieden bij het aanvragen van eretekens in de nationale orden.

Hoe bepaal je het aantal "dienstjaren" van een muzikant?

We krijgen vaak de vraag wat je als startdatum moet nemen om de dienstjaren van leden te bepalen. In principe is dit heel gemakkelijk, en kiest elke vereniging zelf hoe ze dit invult. Wij nemen zelf als leidraad het moment waarop een muzikant is toegetreden tot een vereniging - dit hoeft niet noodzakelijk jullie vereniging te zijn. Voor iemand die bijvoorbeeld een opleiding volgde in de muziekacademie en vervolgens lid werd van een jeugdorkest en volwassenenorkest, zou dit betekenen dat we beginnen te tellen vanaf de toetreding tot het jeugdorkest. Voor de Nationale Orden telt het aantal dienstjaren vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Bestellen

Eretekens bestellen én betalen gebeurt vanaf nu online via Assist. Hierdoor kan je doorheen het jaar eretekens toekennen aan je leden en ze vervolgens in één keer bestellen en betalen voor je uitreiking. Handig, toch? Om de eretekens zeker op tijd te ontvangen, vragen we je wel om ten laatste vier weken voor de uitreiking je bestelling af te ronden.

Vanaf december 2023 wordt er 10 euro per verzending aangerekend. Bundel dus je bestellingen of haal je bestelling gratis op in het trefpunt.

Leer in minder dan 5 minuten hoe je eretekens bestelt en betaalt via Assist:

Video

Vragen? Neem contact op met jouw trefpunt:

Onze provinciale afdelingen zijn de eerste lijn voor muzikanten en verenigingen. Maak kennis met de VLAMO-afdeling van jouw provincie.