Eretekens

VLAMO biedt een uitgebreid gamma aan van eretekens en trofee├źn, waarmee je de leden van jouw vereniging kunt vereremerken.

Vlamo eretekens

  • een pin (5 en 10 jaar lidmaatschap)
  • het klassieke ereteken, op te spelden (met vork) of om te hangen (met lint). Bij elk ereteken hoort ook een baret en biesje, dat op het uniform kan worden aangebracht.
  • een mooie "trofee bijzondere verdienste", zilver of goud waarop de naam van de gehuldigde wordt gegraveerd.
  • eretekens hoger dan 70 jaar kunnen op aanvraag aangemaakt worden, gelieve deze tijdig te bestellen
  • eretekens tarieven 2021 

Nationale orden

VLAMO kan ook tussenkomen in het aanvragen van eretekens in de nationale orden.

Veel gestelde vraag i.v.m. eretekens

Vanaf wanneer begint het tellen van de jaren dienst voor het bekomen van een ereteken? Is dat wanneer een muzikant begint te studeren via de academie of andere, wanneer hij als leerling-muzikant toetreedt tot een vereniging of wanneer hij als volwaardig muzikant mee deelneemt aan alle muzikale prestaties van de vereniging? 

Je kunt daarvoor binnen jouw vereniging zelf een systeem vastleggen, maar vanuit onze kant stellen wij voor om het aantal jaren te laten tellen vanaf het moment dat een muzikant is toegetreden tot een vereniging (dus niet noodzakelijk binnen jouw eigen vereniging). Voor wie een opleiding volgde in een muziekacademie, daarna lid werd van een jeugdorkest en dan van een volwassenenkorps, zou dit dus betekenen dan het aantal jaren begint te tellen vanaf de toetreding tot het jeugdkorps.

Bestellingen

De bestellingen gebeuren via jouw provinciaal trefpunt