Naar aanleiding van de Europese Brassbandkampioenschappen 2023 in Malmö (Zweden) wordt er voor de 20ste keer een European Youth Brass Band, oftewel een Europese jeugdbrassband, samengesteld. Deze tiendaagse stage vindt plaats van 29 april 2023 tot en met 7 mei 2023.

Voor wie?

Deelnemers moeten tussen 18 en 22 jaar zijn (geboren na 1 juni 2001 en voor 1 april 2005) en een brassbandinstrument bespelen. VLAMO voorziet een tussenkomst in de verplaatsingskosten.

NIEUW! VIDEO VAN 3 MINUTEN

Vanaf dit jaar moeten alle kandidaten naast hun muzikaal cv ook een (link naar een) korte auditievideo meesturen. Die video mag niet bewerkt worden en niet langer zijn dan 3 minuten. De kandidaat speelt solo maar mag ook met pianobegeleiding spelen, als dit kan helpen. Het is niet de bedoeling dat het maken van deze video een tijdrovende activiteit is voor de kandidaten. Een opname met je smartphone is voldoende.

Hoe deelnemen?

Ben je tussen 18 en 22 jaar en wil je graag deel uitmaken van dit projectorkest? Stuur dan snel jouw gegevens (naam, adres, geboortedatum, instrument, telefoonnummer, e-mailadres), een kort muzikaal cv en een korte auditievideo naar VLAMO, brassbands@vlamo.be.

De inschrijvingsdeadline is 15 november 2022!

Selectie

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt voor deelname aan de jeugdbrassband, op basis van de beschikbare plaatsen. Per land wordt er sowieso één cornetspeler geselecteerd. Daarnaast nog minimum één en maximum twee andere instrumenten.

De bekendmaking van de geselecteerde kandidaten is voorzien voor eind december – begin januari.