Ben je amateurmuzikant en gebeten door kamermuziek? Dan is dit is iets voor jou! Deze cursus bestaat uit 5 coachings en een slotconcert. De coachings worden gegeven door een professionele musicus met pedagogische ervaring

Slotconcert - reservatie

Het slotconcert vindt plaats op zondag 11 december 2022 om 11u00 en zal maximum 90 minuten duren. 

Waar

In de concertzaal van Muziekcentrum Lise Cristiani (Jan Bolstraat 23 - 2800 Mechelen), op wandelafstand van station Nekkerspoel.

Reservatie

Het concert is gratis, maar reservatie is verplicht wegens de beperkte capaciteit van de concertzaal. 
Je kan tickets reserveren via Elke, elke@vlamo.be

Praktisch

 • Alle instrumenten welkom! De cursus richt zich tot alle instrumentisten vanaf niveau 4de graad (vroegere hogere graad) tot en met 1ste jaar conservatorium en afgestudeerde amateurmuzikanten.
 • Er wordt uitsluitend op klassieke muziek (uit alle stijlperiodes) gewerkt.
 • Een groep bestaat uit maximaal 8 muzikanten.

2 formules

 1. Je schrijft je in met je reeds bestaande groep. In samenspraak met de coach beslis je over het gespeelde repertorium.
 2. Je wil graag kamermuziek spelen, maar je hebt nog geen medespelers en/of concreet idee en laat je graag verrassen bij de keuze van een werk.

Editie 2022

Waar?

De coachings vinden plaats in de lokalen van Muziekcentrum Lise Cristiani (Jan Bolstraat 23 - 2800 Mechelen), op wandelafstand van station Nekkerspoel. Ook tussen de sessies door mag je de lokalen gebruiken voor bijkomende repetities (naargelang de beschikbaarheid).


Wanneer?

 • De coachings vinden plaats op afspraak tussen 18 september en 4 december 2022.
 • Het slotconcert staat gepland op zondag 11 december 2022.
 • Je bent minstens 5 weekenddagen beschikbaar voor de coachings en op zondag 11 december 2022 voor het slotconcert.

Inschrijven

 • Om homogene ensembles samen te stellen, vragen we een video (in één stuk) in te sturen van maximum 10 minuten waarop jij of je reeds bestaande groep een stuk speelt dat je goed in de vingers hebt. 

  • Je kan je video uploaden in OneDrive via volgende link (vergeet zeker je naam niet te vermelden in de titel): https://bit.ly/3N4Kcbb
  • Na de deadline worden de ingestuurde video’s bekeken, wordt een selectie gemaakt en eventuele groepen samengesteld. Tegen eind juni brengen we je hiervan op de hoogte.
 • Kostprijs: de cursus kost 100 euro per persoon voor leden van VLAMO en 125 euro per persoon voor niet-leden. Misschien ben je wel lid via je muziekacademie, want ook academies kunnen lid zijn van VLAMO. Pas na selectie dien je het inschrijvingsgeld te betalen.

De inschrijvingen werden afgesloten op 15 juni. 

Coaches 2022

Alessandro Cervino

is docent piano en vakgroep verantwoordelijk aan LUCA - School of Arts, Campus Lemmens te Leuven. Hij treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband in bekende festivals en concertzalen in binnen- en buitenland.


Frederika Mareels

is actief als celliste in de orkestwereld en ook op vlak van kamermuziek met o.a. het cellokwartet TetraCelli. Ze geeft celloles aan de Gemeentelijke Academie Muziek & Woord Boom.


Berten D'Hollander

Nog een vraag? Mail naar elke@vlamo.be