Ben je amateurmuzikant en gebeten door kamermuziek? Dan is dit is iets voor jou! Deze cursus bestaat uit 5 coachings en een slotconcert. De coachings worden gegeven door een professionele musicus met pedagogische ervaring. 

Praktisch

 • Alle instrumenten welkom! De cursus richt zich tot alle instrumentisten vanaf niveau 4de graad (vroegere hogere graad) tot en met 1ste jaar conservatorium en afgestudeerde amateurmuzikanten.
 • Er wordt uitsluitend op klassieke muziek (uit alle stijlperiodes) gewerkt.
 • Een groep bestaat uit maximaal 8 muzikanten.

2 formules

 • Je schrijft je in met je reeds bestaande groep. In samenspraak met de coach beslis je over het gespeelde repertorium.
 • Je wil graag kamermuziek spelen, maar je hebt nog geen medespelers en/of concreet idee en laat je graag verrassen bij de keuze van een werk. 

Editie 2023

Waar?

De coachings vinden plaats in de lokalen van Muziekcentrum Lise Cristiani (Jan Bolstraat 23 - 2800 Mechelen), op wandelafstand van station Nekkerspoel. Ook tussen de sessies door mag je de lokalen gebruiken voor bijkomende repetities (naargelang de beschikbaarheid).


Wanneer?

 • De coachings vinden plaats op afspraak tussen 17 september en 26 november 2023.
 • Het slotconcert staat gepland op zondag 3 december 2023.
 • Je bent minstens 5 zondagen beschikbaar voor de coachings en op zondag 3 december voor het slotconcert.

Inschrijven

 • Om homogene ensembles samen te stellen, vragen we een video (in één stuk) in te sturen van maximum 10 minuten waarop jij of je reeds bestaande groep een stuk speelt dat je goed in de vingers hebt. 
  Indien je reeds deelnam aan de Kamermuziekdating moet je geen filmpje meer insturen. 

  • Je kan je video uploaden in OneDrive (vergeet zeker je naam niet te vermelden in de titel). 
  • Na de deadline worden de ingestuurde video’s bekeken, wordt een selectie gemaakt en eventuele groepen samengesteld. Tegen eind juni brengen we je hiervan op de hoogte.

 • Kostprijs: de cursus kost 100 euro per persoon voor leden van VLAMO en 125 euro per persoon voor niet-leden. Indien je academie lid is van VLAMO, dan geldt dit ook voor jou. 
  Heb je een UiTPAS en recht op het kansentarief? Dan krijg je korting op bovenvermelde prijzen. 
  Pas na selectie dien je het inschrijvingsgeld te betalen.
 • Om in te schrijven vul je het online inschrijvingsformulier
 • Deadline inschrijving: 15 mei 2023

UiTPAS

Slotconcert

Het slotconcert vindt plaats op zondag 3 december 2023 (uur nog te bepalen).  


Waar

In de concertzaal van Muziekcentrum Lise Cristiani (Jan Bolstraat 23 - 2800 Mechelen), op wandelafstand van station Nekkerspoel.


Reservatie

Het concert is gratis, maar reservatie is verplicht wegens de beperkte capaciteit van de concertzaal. 
Je kan tickets reserveren via Elke, elke@vlamo.be

Coaches 2023

Alessandro Cervino

is docent piano en vakgroep verantwoordelijk aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens te Leuven. Hij treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband op bekende festivals en in concertzalen in binnen- en buitenland.


Frederika Mareels

is actief als celliste in de orkestwereld en ook op het vlak van kamermuziek met o.a. het cellokwartet TetraCelli. Ze geeft celloles aan de Gemeentelijke Academie Muziek & Woord Boom.


Marleen Casteele

is gitariste en componiste. Ze heeft veel ervaring met het coachen van ensembles en was jarenlang actief in kamermuziekgroepen. Haar vele composities voor gitaar en andere instrumenten zijn uitgegeven bij Bèrben en Auurk.


Piet Van Bockstal

is hoboïst en actief als solist, in kamermuziekverband en geldt als een specialist in de hedendaagse muziek. Met ensembles als Ictus, Oxalys, het Collectief, Spectra, MusikFabrik etc. tourde hij internationaal. Veel van zijn uitvoeringen werden opgenomen voor radio, tv en op cd uitgebracht. Hij is onder meer docent kamermuziek aan het Conservatorium en aan het Orpheusinstituut te Gent. 

Nog een vraag? Mail naar elke@vlamo.be