18 juni 2023.

Een zwarte dag voor de bloemenhandelaars op de Gentse Kouter.  Ze hebben hun koopwaar, door henzelf benoemd als bloemenpracht, nochtans vakkundig en met alle regels van de marketing uitgestald, het dreigende geluchte negerend.

Ze worden door het aanwezige publiek straal genegeerd. Dat wordt onweerstaanbaar aangezogen naar de vrijliggende publieke ruimte voor de kiosk.

Met meer dan honderd zijn ze.  De technische crew van de harmonie van De Pinte sleurt vergeefs meer en nog meer stoelen aan, velen moet recht blijven staan.  Doch het deert hen niet, ze willen volop genieten van de geserveerde muzikale lasagne die alle hoorpapillen streelt.

Dit is geen aperitiefconcert, wel een copieuze muzikale brunch.

De sterk verschillende tempi volgen elkaar naadloos op : een perfect getimde shuffle, het onnavolgbare van Queen, een populaire Neil Diamond, Guns ‘n’ Roses - eerder 150 kilometer verder op Grasspop verwacht -, Aretha Franklin, naast een klassieke Lin-Manuel Miranda en een zwoel klinkende Camilla Cabello en niet te vergeten, Jean Trenet vanop Montmartre.

Zelfs de weergoden slagen er niet in door hun achterbakse poging met regengedruppel iemand van zijn stoeltje te jagen.

Slechts nadat Klokke Roeland zijn laatste slag geslagen heeft, en na een minuten durende staande ovatie keren de bezoekers zich naar voor wat ze eigenlijk gekomen waren, het kopen van een bloementje of een tuinstruik. De bloemenverkopers kunnen eindelijk aan het werk.