PianoDays2024

PianoDays2024 brengt pianomuziek in alle uithoeken van de Noordrand van Brussel en is aanwezig in Mechelen en Leuven. Pianoklanken weerklinken in specifieke buurten en op bijzonder erfgoedplekken waar anders nauwelijks een aanbod is. Op de affiche staan professionele en amateurmusici gelijkwaardig naast elkaar met aandacht voor jong talent.

Het festival besteedt aandacht aan verschillende muziekgenres. Bovenal wil PianoDays2024 iedereen laten meegenieten. We brengen zowel pianomuziek voor de liefhebber als voor een publiek van passanten. 

In 2024 reikt PianoDays de hand uit naar de blazers en willen we expliciet de harmonies en fanfares onder de aandacht brengen. Het festival doet hiervoor een beroep op de expertise en ondersteuning van VLAMO. We kiezen voor een bestaand en vertrouwd recept voor de muziekverenigingen die naar de Noordrand komen: een muzieknamiddag in openlucht.

Een podium in Plantentuin Meise

In Plantentuin Meise staat de piano samen met harmonies en fanfares op het podium. Ook bewerkingen van pianomuziek krijgen een plek. De muziekverenigingen spelen op de binnenkoer van het Kasteel van Boechout. Bij slecht weer is er een binnenlocatie beschikbaar.  We voorzien concertjes (max. 40 min.) tussen 11 uur en 18 uur voor zes harmonies en/of fanfares. Deze dag wordt gerealiseerd in samenwerking met VLAMO, Plantentuin Meise, Quatre Mains Piano’s, RingTV en Cultuur Noordrand.

Wat verwachten we van deelnemende verenigingen?

  • Een concert van maximaal 40 minuten met minstens één werk waar de piano centraal staat. Dit kan ofwel een bewerking zijn van een werk met piano of met een pianist die live speelt. Er zal een piano ter beschikking staan. De deelnemende vereniging zorgt zelf voor een pianist.
  • Eigen slagwerk meebrengen.
  • Drie mensen die zich bezighouden met het opstellen van het podium.
  • De deelnemende vereniging verzorgt zelf de presentatie.

VLAMO stelt pupiters ter beschikking.

Vergoeding

De vergoeding voor orkesten bedraagt 400 euro.

Inschrijven

  • Inschrijven kan tot 15 november 2023 via dit inschrijvingsformulier.
  • Bij inschrijving moet er een waarborg van 125 euro gestort worden op rekeningnummer BE14 7340 0703 9983 van VLAMO Vlaams-Brabant en Brussel vzw. De inschrijving is pas definitief als de waarborg gestort is.
  • Enkel inschrijvingen die volledig in orde zijn komen in aanmerking.
  • In de eerste week van december 2023 maken we de selectie bekend en mag je hierover een bericht verwachten.

Meer weten? Neem contact op met het trefpunt van VLAMO Vlaams-Brabant en Brussel.