Wanneer
5.05.2022
Locatie
Vissenaken
Contact
vlaams.brabant@vlamo.be
Soort activiteit
Vorming

Op donderdag 5 mei 2022 verzamelen onze muzikanten (ouder dan 55 jaar) voor een leuke dag muziek spelen. Dit is de eerste play-in voor deze doelgroep sinds 2019 en we hebben er ongelooflijk veel zin. Aan de keuze van de dirigent schenken we enorm veel belang. Voor deze editie mogen we met trots melden dat Jos Simons deze taak voor zijn rekening zal nemen. Harmonie 50 plussers uit Tienen verzorgt de plaatselijke organisatie.

Waar en wanneer?

  • Zaal De Kronkel, Kerkpleintje langs Kumtichstraat, Vissenaken
  • Donderdag 5 mei 2022

Dirigent: Jos Simons

Jos Simons studeerde hobo en orkestdirectie aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht. Sinds 1985 is hij als solo-hoboïst verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, waar hij sinds 2007 lessenaaraanvoerder van de houtblazers is. Daarnaast is hij dirigent van harmonie St. Cecilia Rotem (Dilsen-Stokkem). Met dit orkest behaalde hij een indrukwekkend palmares met overwinningen op muziekwedstrijden te Praag en Riva del Garda en drie deelnames aan het WMC te Kerkrade. In 2017 werden zij winnaar van het VLOH en mochten België vertegenwoordigen op het ECWO 2018 in Bozar te Brussel. Verder is hij dirigent van harmonie Lentekrans Linne (NL) en St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven (NL). Met dit orkest nam hij deel aan het WMC en voerde in 2019 ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins uit in Eindhoven (F. Philipszaal) en Sittard. Ook is hij actief als componist, arrangeur en veelgevraagd jurylid van wedstrijden voor solisten en HaFa-orkesten.

Dagprogramma

  • 09.00 uur: samenkomst
  • 09.30 uur: start repetitie (pauze voorzien)
  • 12.30 uur: middagpauze
  • 13.30 uur: repetitie (pauze voorzien)
  • 16.30 uur : slotconcert, waarop vrienden, familie, enz. van harte welkom zijn!

Inschrijven

Het inschrijvingsgeld bedraagt 15 euro, inclusief middagmaal en vieruurtje.

Schrijf snel in via het online formulier hieronder, want de plaatsen zijn beperkt. Je inschrijving is compleet wanneer je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld en het inschrijvingsgeld hebt overgeschreven op de rekening BE14 7340 0703 9983 van VLAMO Vlaams-Brabant en Brussel vzw. Vergeet niet om bij de mededeling je naam en seniorenplay-in te vermelden!

Vanaf 11 april 2022 mag je de praktische informatie verwachten, samen met de partituren.