Sinds 2012 kunnen fanfares en harmonies uit de hoogste afdeling(en) terecht in CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg voor een VLAMO Open Fanfarekampioenschap (VLOF) in de even jaren en een VLAMO Open Harmoniekampioenschap (VLOH) in de oneven jaren. Het is een open kampioenschap voor binnen- en buitenlandse toporkesten uit de hoogste afdeling(en). De wedstrijd wordt niet opgedeeld in afdelingen, alle orkesten spelen een verplicht werk en vervolgens een keuzeprogramma. De winnaar neemt een uniek kunststuk en eeuwige roem mee naar huis.

Het VLAMO Open is een gezamenlijk initiatief van VLAMO en de gemeente Heist-op-den-Berg. Die vinden het project belangrijker dan zichzelf en lanceerden het daarom onder een eigen label.

VLAMO & Heist-op-den-Berg

Huidig VLAMO Open Fanfarekampioen - Brass-aux-Saxes (2018)

Video
VLAMO Open Harmoniekampioenschap

Het VLAMO Open Harmoniekampioenschap is het broertje van het VLAMO Open Fanfarekampioenschap. Net zoals het VLOF is het een écht kampioenschap, zonder beperkingen wat betreft mogelijke uitdagers. Open voor alle harmonieorkesten uit binnen- en buitenland uit de hoogste afdelingen.

Tijdens de laatste editie (2019) van het VLOH won Kon. Harmonie van Peer de titel. Ze deden dit met de uitvoering van het verplichte werk The Garden of Earthly Delights van Klaas Coulembier en hun keuzewerk, Where Angels Fly van Kevin Houben.

Huidig VLAMO Open Harmoniekampioen - Kon. Harmonie van Peer (2019)

Video

Palmares VLAMO Open

Jaar Editie Winnaar
2022 VLOF Cancelled event
2021 VLOH Cancelled event
2020 VLOF Cancelled event
2019 VLOH Kon. Harmonie van Peer
2018 VLOF Brass-aux-Saxes
2017 VLOH KH Sint-Cecilia Rotem
2016 VLOF K Stadsfanfaren Izegem
2015 VLOH Concertband Maasmechelen
2014 VLOF KF Sint-Isidorus Olen
2013 VLOH Kon. Harmonie van Peer
2012 VLOF KF Onafhankelijkheid Wiekevorst

Meer info: tim@vlamo.be

Reglement(en)