Eurowisseltrofee

De Eurowisseltrofee is een wedstrijd voor alle twirlers en majorettes die lid zijn van VLAMO. Deze wedstrijd wordt georganiseerd over twee dagen:

  • een wedstrijddag voor juvenile, preteen en jeugd twirlers/majorettes
  • een wedstrijddag voor junior, senior en adult twirlers/majorettes

Op het einde van elke dag wordt een wisselbeker toegekend aan de vereniging die het hoogst scoort in drie verschillende disciplines, waarvan minstens één team/corps.

De wisselbeker moet voor de volgende Eurowisseltrofee weer ingeleverd worden. Wanneer een vereniging de wisselbeker 3 jaar na elkaar wint, blijft deze beker eigendom van de vereniging.

Provinciale wedstrijd

In elke provincie wordt een provinciale wedstrijd georganiseerd. Hieraan mogen twirlers en majorettes deelnemen die in de provincie lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij VLAMO. Deelnemers mogen slechts in één provincie deelnemen aan de provinciale wedstrijd.

In elke discipline en leeftijdscategorie krijgt de beste deelnemer die minstens 75% behaalt de titel van provinciaal kampioen.

Deelnemers kunnen zich via de provinciale wedstrijd plaatsen voor de Finalewedstrijd.

Finalewedstrijd

Zijn geselecteerd voor deelname aan de finale: solo’s, duo’s, ensembles, teams en corpsen, die een eerste of tweede plaats behaalden bij een voorafgaande provinciale wedstrijd en minimum 75% behaalden in hun discipline en leeftijdscategorie.

Indien een geselecteerde niet kan deelnemen, dan wordt de volgende gerangschikte door de betreffende provincie afgevaardigd, op voorwaarde dat die deelnemer ook minstens 75% behaalde.

In elke discipline en leeftijdscategorie krijgt de beste deelnemer die minstens 75% behaalt, de titel van Belgisch kampioen.

Champions Trophy

De Champions Trophy of Wedstrijd der Lage Landen is een wedstrijd tussen België en Nederland.

Zijn geselecteerd voor deelname aan de Champions Trophy: solo’s, duo’s, ensembles en teams, die 1ste, 2de en 3de zijn geworden en korpsen die 1ste zijn geworden bij de voorafgaande Finalewedstrijd en minstens 75% behaalden.

Indien een geselecteerde niet kan deelnemen, dan wordt de volgende gerangschikte in de finale afgevaardigd, op voorwaarde dat die deelnemer ook minstens 75% behaalde.

In elke discipline en leeftijdscategorie krijgt de deelnemer die wint de titel van Kampioen der Lage Landen.

Meer info: elke@vlamo.be

Foto banner: Heidi Wouters