Op 17 november komt het legendarische Kronos Quartet naar Bozar. In het kader van dit concert organiseren Bozar, Ars Musica en VLAMO een bijzondere middag rond het strijkkwartet. Meld je aan en beleef een unieke podiumkans in Bozar!

50 For The Future

Recent lanceerde Kronos Quartet haar 50 For The Future-repertoire, een hedendaags repertoire van 50 composities die bedoeld zijn om de traditie van het strijkkwartet levend te houden en van een nieuwe impuls te voorzien. Dit ‘learning repertoire’ is gratis toegankelijk via de site van Kronos Quartet en bevat composities van bekende hedendaagse componisten als Laurie Anderson, Philip Glass, Garth Knox en Terry Riley, maar ook veel niet-westerse stukken van componisten als Tanya Tagaq, Man Wu, Kala Ramnath en Hawa Kassé Mady Diabaté.

17 november @Bozar

Op zondag 17 november 2024 organiseren Bozar en Ars Musica een middag rond het 50 For The Future-repertoire. Op die dag krijgen strijkkwartetten de kans om enkele korte concerten te geven in verschillende zalen in Bozar. Deze middag is opgedragen aan de bijzondere traditie van het strijkkwartet. Daarom willen we graag kwartetten van verschillende niveaus samenbrengen en met elkaar kennis laten maken. Het project is dus geen concours: de liefde voor muziek, het plezier van het samen musiceren en het ontdekken van nieuw hedendaags repertoire staan centraal. De leden van het Kronos Quartet zullen op de dag ook aanwezig zijn en 's avonds zelf een concert geven. Voor deelnemende strijkkwartetten is er ook de mogelijkheid om het concert te bezoeken.

Strijkkwartetten gezocht!

Voor dit project zijn VLAMO en Bozar op zoek naar strijkkwartetten (2 violen, altviool en cello). Is jouw kwartet op zoek naar een unieke speelkans? Dan is dit iets voor jullie! We vragen de strijkkwartetten om enkele stukken uit het repertoire te kiezen, in te studeren en ze op 17 november overdag in Bozar te komen spelen. Strijkkwartetten van alle niveaus en leeftijden zijn welkom om deel te nemen.

Op zoek naar coaching?

Wil je dit repertoire en het optreden op 17 november graag voorbereiden, begeleid door een professionele coach? VLAMO’s Kamermuziekdating richt zich dit jaar onder meer op strijkkwartetten, maar ook individuele (alt)violisten en cellisten op zoek naar medespelers, die willen meestappen in dit unieke project. 

Wil je deelnemen aan dit unieke project?

Meld je aan tot 20 mei! Er zijn 2 opties:

  1. Deelname zonder coaching door VLAMO. Je strijkkwartet bereidt het optreden zelf voor of met jullie eigen docent. Schrijf je in.
  2. Deelname met coaching via de VLAMO Kamermuziekdating. Meer info en inschrijven

Na je inschrijving nemen we snel contact met je op over het verdere verloop van het project.


Het repertoire van Kronos’ 50 For The Future staat online.

Hier kun je alle stukken bekijken en beluisteren:

50ftf.kronosquartet.org

Praktisch

Wanneer? 17 november 2024

Waar? Bozar - Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Projectpartners: Bozar, Ars Musica, VLAMO, Chamber Music For Europe

Foto's: Olivier Donnet