Stap 1: Activeer je abonnement

Elke vereniging heeft een unieke versleutelde link ontvangen. Snorkel aan en even terug in die mailbox duiken dus!
Bv. <https://www.mijnassist.be/hier komt de versleutelde link>

Voor je met Assist aan de slag kan, moet je jouw abonnement activeren. Hiervoor klik je op deze link en kies je op de pagina waar je terecht komt zelf een eigen wachtwoord. Bewaar dat wachtwoord goed voor jezelf, aangezien je het iedere keer bij aanmelding zal moeten opgeven.

Stap 2: Aanmelden

Nadat je jouw abonnement hebt geactiveerd, en dus zelf een wachtwoord hebt gekozen, kan je je op deze manier aanmelden in jouw abonnement:

 1. Surf naar de website www.assistonline.eu/signin.aspx
 2. Vul het opgegeven e-mailadres in.
 3. Vul het wachtwoord in dat je daarnet zelf gekozen hebt.
 4. Klik op de knop “Aanmelden”.

Stap 3: Digitale rondleiding in Assist

Als je je voor het eerst aanmeldt in Assist, raden we je deze digitale rondleiding sterk aan. Bekijk een stukje van de uitleg, en tracht nadien net hetzelfde te doen in jouw abonnement. Zo leer je stap voor stap hoe je met Assist kan werken, en hoe je jouw leden perfect online kan beheren.

Webinar Deel 1: Starten met Assist

Voor wie nog nooit van Assist gehoord heeft, is dit de perfecte start. Je krijgt een rondleiding van hoe je je kan aanmelden in je abonnement, hoe je de gegevens van je account kan wijzigen of de gegevens van je vereniging in Assist kan nakijken en bewerken indien nodig.

  Video

  Webinar Deel 2: Ledenbeheer in Assist

  Het tweede deel van het webinar gaat specifiek over het ledenbeheer in Assist. Hoe kan je nakijken of al jullie ledengroepen en leden correct in Assist staan, hoe kan je nieuwe leden toevoegen of de gegevens van bestaande leden nakijken en bewerken indien nodig. Hoe kan je een verzekering of een abonnement op Klankbord koppelen aan een lid, enzovoort.

   Video

   Webinar Deel 3: Enkele veelgestelde vragen

   In het derde deel beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen over Assist: waar worden de gegevens in Assist bewaard en hoe worden deze beveiligd, heeft VLAMO zicht op alle gegevens die we in Assist bewaren, enzovoort.

   Video

   Webinar Deel 4: Ledenadministratie 2021

   In dit webinar leggen we stap voor stap uit hoe je voor 1 februari 2021 je ledenlijst in Assist nakijkt. Dit is belangrijk opdat elk lid ook in 2021 correct verzekerd blijft.

   Video