Wanneer
25.07.2022 - 29.07.2022

Meerdaagse muziekstage voor jonge muzikanten

Locatie
Bad Fredeburg, Musikbuldingszentrum Südwedstfalen (D)
Contact
Tim Van Moorhem
brassbands@vlamo.be
092658010
Soort activiteit
Vorming
Doelgroep
Muzikanten

De inschrijvingen werden verlengd tot 25 april! Schrijf je dus nog snel in voor de leukste en leerrijkste brassbandstage van het jaar! 

Jonge koperblazers en slagwerkers uit de regio Noordrijn-Westfalen kunnen al jaren terecht bij YBB NRW, de jeugdbrassband uit die regio, voor muziekstages in de zomer. Alle koperblazers (trompet, cornet, bugel, sopraancornet, althoorn, hoorn, bariton, trombone, bastrombone, eufonium, bastuba) en slagwerkers zijn welkom. De deelnemers vormen samen een brassband en stomen in een week tijd een volledig concertprogramma klaar.

Voor wie

Alle koperblazers (trompet, cornet, bugel, sopraancornet, althoorn, hoorn, bariton, trombone, bastrombone, eufonium, bastuba) en slagwerkers. Er zal gewerkt worden op twee niveaus.

  • De eerste groep (Let’s Brass) is toegankelijk voor muzikanten met één jaar leservaring en die minimum 9 jaar oud zijn. Let’s Brass staan onder leiding van Arthur Vanderhoeft (BE) die in 2012 door het tijdschrift Klasse verkozen werd als leraar van het jaar. Hij staat bekend om zijn uitstekende pedagogische werk met deze leeftijdsgroep.
  • De tweede groep (Next Generation) is voor muzikanten vanaf 3 à 4 jaar leservaring en die minimum 11 jaar oud zijn. Next Generation staat o.l.v. Martin Schädlich (D), de dirigent van de YBB NRW. Hij staat erom bekend jongeren verder te laten groeien in het samenspel met aandacht voor speelplezier en met oog voor de details.
  • De deelnemers kunnen dit jaar ook een beroep doen op de expertise van Bernd Van Echelpoel (BE). Als een van de meest vooraanstaande tubisten in België bekleedt hij sinds enkele jaren de positie van tuba solo in het Antwerp Symphony Orchestra en bij Festival Brass Band. Hij is verbonden als docent tuba aan het KCA en de Kunsthumaniora Antwerpen. Tevens doceert hij laag koper aan de MA'GO Antwerpen, waar hij de ensembleklas als brassband organiseert.

"Samen bouwen we aan toekomstige generaties muzikanten en helpen we hen de typische klank van brassband te ontdekken."

VLAMO & YBB NRW

Praktisch

  • Aankomst: 25 juli tussen 10 en 11 uur.
  • Slotconcert: 29 juli om 16.30 uur.
  • Einde: 29 juli na het slotconcert.

Kostprijs & Inschrijven

€ 250 per deelnemer.

In de prijs begrepen: verblijf (Vol pension), vervoer (bus) naar Duitsland, lesgevers, partituren en animatie. Deadline om in te schrijven is verlengd tot 25 april 2022. Schrijf je nu al in om zeker te zijn van je plaats en betaal pas eens er zekerheid is over de coronamaatregelen tijdens de zomer.