Muzikanten en verenigingen die op zoek zijn naar een artistieke uitdaging, zijn bij VLAMO aan het juiste adres.
VLAMO organiseert wedstrijden in alle maten en vormen: voor solisten, ensembles, groepen en orkesten uit alle disciplines. Kortom, voor elk wat wils.

Overzicht wedstrijden

Benieuwd welke wedstrijden op regelmatige basis organiseert en hoe die in elkaar zitten? Hieronder vind je een overzicht van onze terugkerende wedstrijden.

Het Brassbandkampioenschap is dé afspraak voor brassbands. In vijf afdelingen geven de brassbands het beste van zichzelf.

Op het tweejaarlijkse Highland Festival kunnen pipe bands aantreden voor een deskundig juryteam en een breed publiek.

Onze orkestwedstrijd is een heuse 'klassieker' en een jaarlijkse afspraak voor allerhande orkesten om te spelen voor een professionele jury. 

VLAMO's wedstrijd voor solisten kleurt steevast het voorjaar met provinciale voorrondes en een spannende finalewedstrijd! 

VLAMO's internationale compositiewedstrijd gaat afwisselend op zoek naar nieuw en origineel fanfare- en harmonierepertoire voor lagere afdelingen.

Een tweejaarlijkse wedstrijd voor fanfares en harmonies uit de hoogste afdeling(en) in CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg.

De VLAMO Showwedstrijden vinden jaarlijks plaats op de derde zondag van oktober in Evenementenhal De Schelp te Wevelgem.
 

Ontdek onze wedstrijden voor MajoTwirl, zoals de Eurowisseltrofee, provinciale wedstrijden, de Finalewedstrijd en de Champions Trophy.

Deze wedstrijd van VLAMO is de tweejaarlijkse afspraak voor blaaskapellen binnen de Böhmische, Egerländer en Mährische stijl.

Tijdens dit jaarlijks event in Buggenhout kunnen marching en concertpercussie-ensembles zowel binnen als buiten competitie optreden.
 

SONATINA is een organisatie van de drie muziekkoepels: VLAMO (Vlaanderen), USM (Wallonië – Brussel) en Födekam Ostbelgien (Duitstalige Gemeenschap).

Foto banner: Chris Van den Bergh