Muzikanten en verenigingen die op zoek zijn naar een artistieke uitdaging, zijn bij VLAMO aan het juiste adres.
VLAMO organiseert wedstrijden in alle maten en vormen: voor solisten, ensembles, groepen en orkesten uit alle disciplines. Kortom, voor elk wat wils.

Overzicht wedstrijden

Benieuwd welke wedstrijden op regelmatige basis organiseert en hoe die in elkaar zitten? Hieronder vind je een overzicht van onze terugkerende wedstrijden.

VLAMO's Brassbandkampioenschap is dé afspraak voor brassbands in ons land. In vijf afdelingen geven de bands het beste van zichzelf. Kers op de taart is het Europees ticket voor de winnaar van de kampioensafdeling.

Op het tweejaarlijkse Highland Festival kunnen pipe bands aantreden voor een deskundig juryteam en een breed publiek.

VLAMO's wedstrijd voor solisten kleurt steevast het voorjaar met provinciale voorrondes en een spannende finalewedstrijd! 

VLAMO's internationale compositiewedstrijd gaat afwisselend op zoek naar nieuw en origineel fanfare- en harmonierepertoire voor lagere afdelingen.

Een tweejaarlijkse wedstrijd voor fanfares en harmonies uit alle afdeling(en) in CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg.

Op de derde zondag van oktober organiseert VLAMO haar jaarlijkse wedstrijden voor marcherende percussie-ensembles en showkorpsen!

Ontdek onze wedstrijden voor MajoTwirl, zoals de Eurowisseltrofee, provinciale wedstrijden, de Finalewedstrijd en de Champions Trophy.

Sinds 2023 organiseert VLAMO in Buggenhout drie percussie-evenementen onder één dak! Concerterende percussie-ensembles kunnen er zowel binnen als buiten competitie optreden.

SONATINA is een organisatie van de drie muziekkoepels: VLAMO (Vlaanderen), USM (Wallonië – Brussel) en Födekam Ostbelgien (Duitstalige Gemeenschap).

Foto banner: Chris Van den Bergh