Onder het motto 'musiceren is leuker in groep' namen we op donderdag 7 april 2022 opnieuw deel aan een miniemenplay-in ingericht door VLAMO Oost-Vlaanderen, ditmaal in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Vrank & Vrij uit Nazareth. Negen muzikantjes stonden om 8 uur stipt klaar aan het lokaal van de muziekvereniging van Kachtem (West-Vlaanderen) om met veel goesting te vertrekken.

Op het podium kregen we onze plaats toegewezen en vlogen we er in. Tom Collier en Micheline Dewaele waren onze dirigenten. Met Animal parade, Frogs, Jazz Cast en nog enkele andere leuke werkjes loodsten ze ons door de voormiddag.

KH Vrank & Vrij verzorgde de catering. We konden genieten van lekkere vol-au-vent met frietjes. Dat het smaakte hoeft niet gezegd. Tijd voor jong en oud om de remmen te lossen en kennis te maken met kinderen uit Massemen, Kluisbergen, Overijse, … Ook ik ontdekte enkele bekende gezichten uit de vorige editie. Met een “Blondje uit Nazareth” als aperitief werd er, hoe kan het anders, gekeuveld over jeugdwerking en muziek spelen.

In de namiddag werd er opnieuw hard gerepeteerd, om 16 uur stond er immers een concert gepland voor ouders en sympathisanten. Met nog even een intermezzo rond de klok van drie uur en een algemene repetitie waren we er klaar voor. Als begeleider was ik trots op mijn gastjes die de hele dag het beste van zichzelf hadden gegeven, een hechte groep die veel plezier had gemaakt en Kachtem in Oost Vlaanderen op de kaart had gezet.

Remi leerde hen zelfs een West-Vlaams woord: ‘briel opkuisen’, toen de dirigent vroeg wat er voor het concert nog kon gebeuren. De knuffels werden vooraan uitgestald en het concert kon beginnen. Ik was vooral opgezet met onze jongste spruit Miel die zowaar twee keer vooraan een solo mocht spelen.

Met een heel goed gevoel keerde ik, samen met mijn kleinzoon Jarne, tevreden naar huis terug. Het was weer heel leuk geweest. Hoe oud je ook bent, samen musiceren doet toch deugd. Het verwondert me steeds hoe universeel muziek is, een taal die de hele wereld begrijpt. Zet een paar noten en ritmes op een pupiter en jong en oud, klein of groot kunnen er samen iets moois van maken!

Redacteur: Hilde Verstraete