De VLAMO Compositiewedstrijd 2021 zag er enigszins anders uit dan de voorbije jaren. De wedstrijd ging voor het eerst exclusief op zoek naar nieuw fanfarerepertoire voor tweede en derde afdeling. Op 31 oktober 2021 sloten de inschrijvingen van deze internationale wedstrijd. We telden maar liefst 48 inzendingen uit 13 landen, een groot succes! 

Onze professionele jury, bestaande uit Jan Van der Roost, Tom Hondeghem en Leon Vliex (NL), boog zich over alle ingediende werken en selecteerde volgende composities:

Proficiat! Beide winnaars ontvangen een geldprijs van 2500 euro.


Daarnaast ontvingen volgende werken en componisten een eervolle vermelding van de jury:

  • Frits Kessels (NL) - Finta
  • Stijn Roels – Resilience!
  • Peter Leroy – Mayan Mysteries

In Klankbord #107 (februari 2022) kom je op p. 7-10 en p. 20-25 alles te weten over de laureaten, de gekozen werken en meer! 


In de toekomst zullen de disciplines harmonie en fanfare elkaar bij deze wedstrijd blijven afwisselen. De volgende editie van de VLAMO Compositiewedstrijd zal dus op zoek gaan naar een werk voor harmonieorkest. Zo willen we componisten nog meer stimuleren en inspireren om een muziekstuk te creëren op maat van de beoogde orkestvorm en het bijbehorend instrumentarium. Kwaliteit boven kwantiteit dus.

Foto links: Jean-Pierre Haeck door Pascal Schyns - Foto rechts: Thom Zigterman

Foto banner: Getty Images

Gerelateerd

VLAMO's internationale compositiewedstrijd gaat afwisselend op zoek naar nieuw en origineel fanfare- en harmonierepertoire voor lagere afdelingen.