Wanneer
22.06.2024, 14:00 tot 18:00
Locatie
Bonheiden, Gemeenschapscentrum 't Blikveld
Soort activiteit
Evenement

De tweede editie van Bigband Battle vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024 in Bonheiden. Als programmatiepartner vaardigt VLAMO 5 bigbands af die op zaterdagnamiddag optreden in het overdekte amfitheater van GC ’t Blikveld.

Het publiek zal meegenomen worden op een muzikale reis langs swingende jazz-klanken. De 5 bigbands uit verschillende provincies zetten voor dit evaluatieconcert hun beste beentje voor en ontvangen feedback van een deskundig juryteam.

Programma zaterdagnamiddag – VLAMO concerten

  • 14u The Very Big Band uit Herentals
  • 15u MOBb Big Band uit Tongeren
  • 16u The Mellvids Bigband uit Heusden
  • 17u Swing Time Society uit Vrasene
  • 18u Barnyard Bigband uit Essen

In totaal staan er 11 optredens geprogrammeerd van verschillende bigbands en jazzcombo’s. Uiteraard kan een festival niet zonder randanimatie waaronder foodtrucks met artisanale producten en dranken.

Na de optredens in het amfitheater gaat het muzikale feest verder in de theaterzaal die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een gezellige jazzclub met onder andere enkele jamsessies.

Bigband Battle 2024 is een organisatie van Daar!Events vzw in samenwerking met GC ‘t Blikveld, Hnita Jazz club, Jazzzolder Mechelen, VLAMO als programmatiepartner en met de steun van vele lokale en regionale financiële partners. Bigband Battle 2024 kan genieten van subsidies van De Nationale Loterij.

Meer info en tickets www.blikveld.be/bigbandbattle24