Breakin' Harmony, een innovatief jongerenproject van LBM Jeugdorkest voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade!

Komende zomer zal het LBM Jeugdorkest, bestaande uit Nederlands-Limburgse jongeren, op één dag twee totaal verschillende optredens geven op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

 1. Op 15 juli vormen zij het praktijkorkest voor de dirigentencursus, waar ze symfonische bewerkingen voor blaasorkest zullen spelen. De WMC-organisatie is momenteel in overleg met Maestro Jan Cober om deze dirigentencursus te leiden.
 2. Daarnaast zal het LBM Jeugdorkest op diezelfde dag bij het Fringe festival van het WMC een optreden geven met de Nederlandse muziekprijswinnaar Dominique Vleeshouwers, Zwaan-winnaar Redouan “Redo” Ait Chitt en enkele breakdancers. Dit heeft alle elementen in zich voor een bijzondere cross-over in de blaasmuziek en voor een interessant muzikaal experiment: Breakin' Harmony.

Speciaal voor het WMC zal het LBM Jeugdorkest (NL) in samenwerking met VLAMO Limburg omgevormd worden tot een ‘groot-Limburgs’ jongerenorkest, waaraan jeugdige muzikanten uit Nederlands- én Belgisch-Limburg kunnen deelnemen. Beide Limburgen, bekend om hun hoogstaande blaasorkesten, ontmoeten elkaar in één projectorkest. Het orkest is een harmonieorkest aangevuld met bugels en sopraansaxofoons en staat onder leiding van Bart Deckers.

Het WMC-project van het LBM Jeugdorkest bestaat uit vier repetities, een try-out concert op 3 juli in Landgraaf en twee optredens bij het WMC in Kerkrade op 15 juli. De volledige planning vind je onderaan dit bericht.

Ben je muzikant tussen 15 en 35 jaar? Heb je minimaal HaFa-C niveau of een middelbare graad muziekacademie? Meld je dan snel aan via www.lbmblaasmuziek.nl/lbm-jeugdorkest! Dit kan nog tot 15 mei.

  Repetities & uitvoeringen

  Datum Uur Locatie
  Zondag 29 mei 13.30 - 17.00 uur Zaal Lei van Naer, Lisweg 8 Pey-Echt repetitie
  Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) 10.00 - 16.00 uur Zaal Lei van Naer, Lisweg 8 Pey-Echt repetitiedag
  Zondag 26 juni 13.30 - 17.00 uur Zaal Lei van Naer, Lisweg 8 Pey-Echt repetitie
  Zaterdag 2 juli 19.30 - 22.30 uur Cultuurhuis, Veldstraat 21 Landgraaf repetitie
  Zondag 3 juli 15.45 - 18.30 uur Cultuurhuis, Veldstraat 21 Landgraaf try-out concert
  Vrijdag 15 juli 10.00 - 19.00 uur WMC Kerkrade

  Meer info

  • Herman Nieskens, bestuurslid LBM, T 0031 68 228 69 01
  • VLAMO Limburg, limburg@vlamo.be