Op zondag 10 september vindt overal in Vlaanderen Open Monumentendag plaats. Open Monumentendag Vlaanderen wordt georganiseerd door Herita, dé netwerkvereniging voor onroerend erfgoed in Vlaanderen. Het thema van dit jaar is "Met hart en ziel!", wat verwijst naar immaterieel erfgoed.

Wie immaterieel erfgoed zegt, zegt muziek. VLAMO en Herita slaan dan ook de handen in elkaar. We riepen steden, gemeentes en muziekverenigingen op om overal in Vlaanderen kiosken te vullen met muziek! Een kioskconcert is immers de perfecte combinatie van immaterieel en onroerend erfgoed. 

Ontdek het aanbod!

#rondjekiosk brengt muziek naar buiten: in parken, op pleinen, bij monumenten en natuurlijk op de kiosk! Geniet met hart en ziel van een oorstrelend concertprogramma.

Waar kan je terecht voor een concert in jouw buurt? Je vindt alle optredens terug in onze kalender en op de website van Open Monumentendag:

www.openmonumentendag.be/rondjekiosk

www.vlamo.be/kalender

Video

Met hart en ziel!

Net als de voorbije jaren sluit Open Monumentendag Vlaanderen zich aan bij het Europese thema van de Open Monumentendagen. Dit jaar is dat "living heritage", oftewel immaterieel erfgoed. Het wordt dan ook een bijzonder editie waarbij ze de brug leggen tussen onroerend en immaterieel erfgoed.

Onder de noemer 'Met hart en ziel' focussen ze op de mensen, verhalen, culturele praktijken en tradities die al generaties lang verbonden zijn met onze monumenten. Ze bepalen mee de ziel van de plek of hebben er een enorm groot hart voor.

Foto banner: VLAMO Oost-Vlaanderen

Foto slider: VLAMO Oost-Vlaanderen, Johan Verbeelen en Stad Halle