Wanneer
5.07.2024 - 7.07.2024
Locatie
Gent, Sint-Pietersinstitiut
Contact
oost-vlaanderen@vlamo.be
Soort activiteit
Evenement

Van 5 tot 7 juli gaat de jaarlijkse Zomerplay-in weer door in het Gentse. Het musiceren gebeurt dit jaar in het Sint-Pietersinstituut in de nabijheid van het Gentse Sint-Pietersstation.

De zomerplay-in van VLAMO, dat is een weekend lang muziek spelen onder leiding van Kevin Houben en Kristof Aerts. Zij zullen een gevarieerd programma op de pupiter zetten. 

Welkom vanaf 14 jaar/graad 3.2!

Kevin Houben kreeg al op jonge leeftijd een passie voor muziek door piano en trompet te studeren. Hij behaalde onder meer eerste prijzen voor trompet, hafabra, orkestdirectie en compositie aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij won daarnaast ook verschillende prijzen voor zijn composities én ze worden veelvuldig gekozen als proefstuk in competities! 
Sinds 2020 doceert Kevin orkestratie en instrumentatie aan LUCA School of Arts en sinds 2021 is hij ook docent van de educatieve master Directie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 
Daarnaast is hij ook een gerenommeerd dirigent en heeft hij met verschillende professionele orkesten en ensembles gewerkt tijdens opnames en concerten over de hele wereld! Met zijn eigen harmonieorkest (KH Peer) won hij ook reeds diverse prijzen, waaronder het Vlaams Open Harmoniekampioenschap in 2019.

Kristof Aerts volgde op elfjarige leeftijd zijn eerste klarinetlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans Beringen. Momenteel is Kristof aan deze academie werkzaam als leerkracht muziek (o.a. orkestdirectie) en woord. 
Kristof behaalde een master Nederlands en Theater-, film- en literatuurwetenschappen, alsook een bachelor Klarinet en een master Hafabra-directie. 
Als dirigent is Kristof actief bij de KH De Heidegalm Berkenbos en het Blend Jeugdorkest.

Inschrijven kan tot en met 9 juni 2024!