Genomineerden

De SPOT

Geïnspireerd door (wijlen) cartoonist Brasser plaatst de KH Sint-Cecilia Humbeek de spot op Humbeekse vrijwilligers, en dit zowel binnen als buiten de concertzaal. Met tientallen lokale verenigingen en organisaties in hun kielzog creëren ze een Brassersroute én werken ze aan een groot(s) en tastbaar eerbetoon dat begin maart onthuld zal worden tijdens de muzikale apotheose van dit initiatief.

De kick-off van de Brassersroute vindt plaats op zondag 5 februari 2023. Meer info en tickets voor de voorstelling op 3 en 4 maart 2023 binnenkort via www.concertdespot.be.


Mars UVRM

Met dit initiatief breekt Fanfare Toeterdonk uit de klassieke concertzaal en comfortzone. Als een soort van murgafanfare gaan ze de straat op om de 75-jarige mensenrechten te eren, maar ook om te protest-eren tegen de schending ervan. Gewapend met een (ver)nieuwe(nde) protestmars en boodschappen van én door betrokkenen, ijveren ze voor een warmere maatschappij. Ze werken hiervoor samen met sociaal-artistiek theatermaker Pier De Kock.

De eerste uitvoering zal plaatsvinden in het najaar van 2023.
www.toeterdonk.be.


Ready to play-in!

Concertband Cecilia Geraardsbergen werkt aan een structurele aanpak om kinderen, jongeren en zij-instromers warm te maken voor blaasmuziek en -orkesten. Samen met Kunstacademie Geraardsbergen, professionele muzikanten waaronder Bart Maris, (groot)ouders, scholen en andere organisaties (zoals Huis van het Kind) bouwen ze aan een inspirerend en laagdrempelig muzikaal traject dat een goede omkadering vormt voor beginnende muzikanten in Geraardsbergen én daarbuiten.

Het slotmoment van Ready to play-in! zal plaatsvinden op zaterdag 6 mei 2023.
www.ceciliageraardsbergen.be


Renaissance d'Amélie

Het Mols Accordeonensemble brengt het fantastische verhaal van Amélie Poulain weer tot leven, niet alleen op het grote scherm, maar (vooral) op het podium. Hier zal er, naast de filmmuziek, ook andere muziek, stemmen, geluiden en meer te beleven zijn. Het accordeonorkest treedt aan met Nederlandse zustervereniging De Lustige Klanken Bergeijk, samen goed voor meer dan 100 accordeons, tal van andere instrumenten, zes sprekers en ... heel wat gekke toestellen.

Tickets voor de voorstellingen op 10 en 11 maart in CC 't Getouw Mol via www.cultuurcentrummol.be.


The Lord of the Rings

The Lord of the Rings van Johan De Meij inspireert KH Tessenderlo tot een totaalspektakel vol muziek, ballet, woord en beeld voor jong en oud(er), waarin de parallellen tussen fantasy en realiteit duidelijk worden. De harmonie slaat hiervoor de handen in elkaar met de Looise Balletfabriek, de tekenacademie (Academie Beeldende Kunsten) en de afdeling woord (Academie voor Muziek & Woord) uit Tessenderlo.

Come and see in het weekend van 13 & 14 mei 2023.
www.khtessenderlo.be