Schrijf je snel in voor deze jeugdfanfareplay-in op 12, 13 en 14 april 2023 in Rotselaar.

Drie jonge muzikanten uit ons land werden geselecteerd voor de Europese jeugdbrassband in Zweden.

Met jouw vereniging in beeld en op de radio voor de week van de gezonde binnenlucht?

Het panel nomineerde vijf finalisten. Ontdek hier welke verenigingen er meedingen naar de VLAMO Award 2023.

Naar jaarlijkse gewoonte zijn onze kantoren collectief gesloten tussen kerst en nieuwjaar. Ontdek alle sluitingsperiodes.

Wat vind jij als vrijwilliger of lid van een vereniging écht belangrijk? Doe nog tot 31 december mee met dit grootschalig onderzoek.

Vragen of problemen rond ons digitaal ledenbeheer? In november organiseren we in elke provincie een infosessie. Neem deel en word een crack in Assist!

Ben jij tussen 18 en 22? Stel je kandidaat voor de Europese jeugdbrassband van 29 april tot 7 mei in Malmö, Zweden!

In de week van 8 tot en met 16 oktober wil Repair&Share repareren in de kijker zetten. Doe je mee met jouw muziekvereniging of academie?

We zoeken denkers, doeners en mensen-mensen die samen met ons hun schouders willen zetten onder verschillende initiatieven om amateurmuziek inclusiever te maken. 

Plan je deze zomer een opruimactie in jullie muziekbibliotheek? Gooi oude partituren niet zomaar weg!

Vandaag 7 juli start het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (NL). Nog tot 31 juli kan je hier maar liefst 24 VLAMO-groepen aan het werk zien. Hieronder vind je het programma.

De inschrijvingen voor het jeugdorkestenfestival van VLAMO West-Vlaanderen zijn geopend. Ontdek alle data.

Beginnende of ervaren componist? Welkom op onze boeiende workshop componeren voor harmonieorkest o.l.v. Jan Van der Roost en Kevin Houben!

Schrijf je korps in voor de VLAMO Showwedstrijden op zondag 16 oktober 2022 in Wevelgem.

De inschrijvingen voor de evaluatieconcerten van VLAMO West-Vlaanderen zijn geopend. Ontdek alle data.

De beste twee deelnemers per reeks en afdeling/categorie verdienen een ticket voor de finale van VIRTUOSO 2022 op 8 mei!

VLAMO en ZingZangZong zoeken gitaren voor een sociaal project tijdens GEN-ZIE, een nieuw jongerenkunstenfestival in Antwerpen!

Met de oorlog in Oekraïne zijn er weer miljoenen mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld. Verenigingen vragen hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. We bundelen daarom enkele initiatieven op deze pagina.

Dit voorjaar heeft VLAMO weer enkele leuke muzikale activiteiten in petto voor jonge en oudere senioren!

Een nieuw bigbandproject voor jongeren i.s.m. Muziekmozaïek en Vuurvogels!

Geert Vanmaeckelberghe is gebeten door fietsende fanfares. I.s.m. VLAMO is hij op zoek naar allerlei info en beelden over dit uniek stukje cultureel erfgoed. Helpen jullie mee?

Departement CJM organiseert een extra indienronde voor de projectsubsidies talentontwikkeling in de amateurkunsten. Dien in tegen 15 april!